ads by nuffnang

Jom Join Them


Note for Visitor.

Welcome to my page! Thank Q for followed my blog. I will visit your blog after you left your link in comment form or via mister linky. Please klik the ads also (^_^). Feel free? Do visit my blog again. I will try to included a tips and info as much as i could. I'm sorry if any of my entry are mostly about my life, my story. Hope readers were enjoy reading my entry in my blog. Thank Q so much for being here!

Friday, April 29, 2011

Menci!!!!!!

Assalamualaikum & Hye...

Huh!
Benci ah!

Kenapa pulak minah ni...Nak benci tak tentu hal ni...
Ce cite...

Pasal ada hal lah ni....
Benci tau tak kalau ada smoker dok smoking depan belakang
kiri & kanan ku..

Benci ah asap rokok tu dah la busukkkk!!!!
Kalau asap tu baik untuk kesihatan,
Tak pe jugak...
Ni kita pulak jadi perokok pasif...
Nanti tak pepasal je dapat penyakit yang disebabkan oleh orang lain.

Tu yang benci sangat-sangat...
Lagipun Hanna memang tak tahan dengan asap rokok 
@
asap lain-lain pun...
Tapi paling benci asap rokok...

Nasib baik Mr. Hubby tak smoking...
Kalau tidak...Jenuh lah..

Tapi sejak dulu pun memang payah nak memilih
Kalau orang smoking ni...
Chek tak bekenan..
My Dad pun tak smoking gak tau....

Hurmm...Tu lah alkisahnya...
Benci amat dengan smoker yang smoking in front
of us @ near to us..


Yang Best...

Assalamalaikum & Hye...

Apa benda yang best nya ni Hanna?

Hurmm...Kat Vistana Hotel ni la..
Yang best & Hanna suka kat VH ni....
Bab katil...
Fuhhh.....Selesa amat!
Rasa nak angkut katil dengan tilam ni balik rumah je..
Kalau ah dapat tilam camni...
Memang lagi syok lah Hanna lena, lagi lambat lah bangun...

Bab toilet lak....
Boleh tahan la...Ada bath tab jugak...
Hanna suka sangat nak berendam dalam bath tab ni...
Dah lama dok teringin nak ada bath tab 
dalam bilik air...
Tapi besar mana la sangat bilik air kat rumah tu...
Sekangkang kera ja...
Huhuhu..

Tapi sepanjang dua kali Hanna menginap kat VH ni..
Memang puas hati la..
Part tilam ni paling best...Heheheh....




Google

Thursday, April 28, 2011

Bila Si Dia Mula Buat Hal...

Assalamualaikum & Hye...

Hohoho...
start dari petang tadi...rasa sangat menyampah...
buat hal pulak...yang pagi tadi ok je...
tak de nak buat hal pun..

Sape?
Sape ape nyer.....dah la kempunan nak tengok 
cite mata ayer dengan marimar..
nak la tengok kat
www.tonton.com.my 
tu...

Dah loading lembab pulak...
Bukan lembab sikit-sikit...ni lembab banyak!
Menyampah!!!

Yang pagi tadi ok je Hanna tengok mata ayer...
Dah tu nak tengok Marimar tak boleh pulak..
Dok buat loading lembab...

Ni sekarang pun lembab gak loading..
Geram ouh...!!!

Posting!!!

Assalamualaikm & Hye...

Eh....Bukan Hanna yang kena posting...
Mr. Hubby yang kena posting..

Posting kat Subang...
Tak tau Hanna boleh ikut ke tidak...
Tu yang tak berapa syok tu..

Macam-macam aral yang melintang..

Sabar je lah...

: (

Bercinta at Berjaya Times sQuare

Assalamualaikum & Hye...

Datang Kolumpo semalam...
Hari ni Hubby ada meeting kat Kolumpo ni...
Dok kat Vistana Hotel..
Dekat dengan KL Monorel dengan LRT gak...

Hari ni after zohor kami pi becinta...
Ingatkan nak ajak pi becinta kat KLCC malam nanti...
Tapi....

Mr. Hubby tak nak pi la...
Huhuhuhu...
Kempunan la check....
Tak pa i paham..Hubby i penat kot drive semalam tak ilang lagi...

Becinta kat Berjaya Times Square tu...
Tengok citer Thor 3D...
Nasib baik best jugak...Tak nyesal lah kalau tiket mahal pun...
Huhuhu...

Masa naik monorel tu...
Titiwangsa kan last stesen pastu akan turn balik kan..
Masa memula naik memang la tak de orang...
Ada pulak mamat negro ni naik dok sebelah Hanna...
Huhuhuhu....
Masa nak balik hotel tu...
So...So...So...Crowded u know.....
Hukhukhuk....

Tak kesah la kan...
Janji dapat naik & balik hotel cepat...
Hajat hati nak borong baju kat Berjaya Times Square tu...
Tapi Hubby tak nak spend money for that way..
Huhuhu...

Tak pe i paham Hubby i nak berjimat...
Untuk kebaikan family jugak...
i lurve u lah dear...

Tak pe nanti Hanna kompol duit yang di kasi tu,
Baru Hanna beli sendiri..
Hehehe...

Best sangat hari ni rasa macam datang honeybulan...
Hehehe....

tQ Dear...!!!!

(^_^)

*xdo gambo nak tayang sebab kamera tak bawak...tak best guna kamera nset...tak da feel...huhu

Dah sampai bilik hotel baru Mr. Hubby hulur RM50...
Pandai yea....
Tak kasi wife dia berjoli kat Berjaya Times Square tadi...
Dah balik baru bagi...
Huhuhuhu...

But...

tQ sangat-sangat dear...
LIKE sangat-sangat taaaaauuuuuuu.......

^_^

Wednesday, April 27, 2011

Bila Cerita Pasal Study Week

Assalamualaikum & Hye...

Hurmm...Sepanjang Hanna dok merantau dari blog 
ke blog lain sehari dua ni...
Hanna tengok ramai tuan tanah kedaungnye masih student 'U'
&
jugak student kolej..

Makanya...Ramailah diantara mereka yang pastinya
berada dalam study week sekarang ni..
Memacam cite yang berunsurkan study week ni...
Ada yang dalam semester permulaan,
Ada yang dalam semester pertengahan,
Ada yang dalam semester akhir...

Ramai jugak yang bertungkus lumus study,
Dah tentulah untuk dapat result gempakkkkkkkk.........kan?

Jadinya diorang pun melaksanakan misi
study tak henti-henti...
Macam-macam cara lah yang dibuat....
Study group, study sorang-sorang, stay up, minum nescafe / kopi untuk tahan
mata supaya tak mengantuk...
&
Macam-macam lagi lah....

Oke la buat blogger-blogger yang tengah study week
&
Yang dah lepas study week tapi tengah dok exam la ni....
Hanna wish do your best la yea...
Good luck...
U'ouls mesti boleh buat punya...
Bagi yang semester akhir dah tu.....
U'ouls kena buat yang terbaik antara yang terbaiklah sebab dah sem. akhir ni...
Penentu masa depan u'ouls tu...
Oke...Good Luck untuk semua yea......
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Hanna dah lepas ....Ngeee~~~~~ : P

Tapi sebelum nak lepas tu.....
Mak ai......teruk kemain lah nak habaq pi..
Bukan apa...
Mai time study untuk exam ja......
Haa....Bukan Hanna study pun..
Tido je lebih....

Mula-mula buka segala buku....
Pastu tak sampai 1/2 jam...
Eh, jangan kata 1/2 jam...Rasanya tak sampai 15 minit pun...
'pengsan' dah...

Uit?Pengsan?Napa pulak dah?

Hehehehe...

Tido la maknanya tu...

Kalau tak tido pulak.....Main game kat laptop....
Kalau tak main game...dok menjelajah kat alam maya a.k.a alam cyber ni la...
Masa tu tak kenal & tak pandai lagi nak berbelog ni....
Hehehehe...
Yang dok asyik sangat tu dengan Mr. FB la...
Sebelum tu Friendster dengan My Space..Huhuhuhuhu
Pastu baru la FB....

Nak cerita bila sampai study week nieh...
Kalau masa dok tengah excited nak study tu....
Kemain bancuh nescafe sampai 2 sacchet u....Huhuhuhu....
Konon tak nak tido lar.....
Hah....Tak lama pastu tengok-tengok....
Yang bancuh sampai 2 sacchet ni yang tido dulu.....
Tu yang housemates sume gelakkan Hanna...

Cara study pulak macam-macam caranya...
Kejap kalau bebudak tu rajin nak 
study bincang-bincang contoh soklan, kami bincang la...
Kalau diorang tak rajin nak bincang,
Study alone la...
Sambil dengar lagu lah....
Sambil dengar nasyid lah.......
Sambil dengar alunan zikir lah........

Tapi kau jangan nak tipu lah kalau study atas katil......
Memang tak lama lepas tu confirm punya 
akan 'go'....
Go ke mana lak?
Ke mana lagi...Ke alam mimpi lah...
Sedap punya lending...
Hehehehe...

Ada kawan Hanna ni,
Kalau time exam je....Memang tak keluar bilik lah jawabnya...
Makan pun dia akan kirimkan dekat
sesapa tolong belikan...
Kebiasaan dia kan makan kat ruang tamu la 
dengan kami semua...
Kadang dia makan dalam bilik je...
Kalau makan dengan kami semua, siap makan dia kan 'bertapa' kat dalam
bilik semula...Tak kuar-kuar dah...

Tak kan tak keluar untuk membuang @ pun mandi kot....

Tak lah sebabnya bilik dia dah ada toilet...
Tu yang lepas makan dia tak keluar bilik dah.....

Hurmm....Hanna lah yang paling malas nak study...
Asal nak study je, tido....
Asal nak study je, tido....
Tu aje lah yang Hanna buat.......
Kurang sangat study..Tak macam kawan-kawan lain....
Yang rajin study....

Hurmmm.....Lucu rasa bila teringat zaman-zaman study dulu...
(^_^)

Ni masa balik kampung-kat rumah mak sedara-terpaksa study gak-huhuhuhu

Tuesday, April 26, 2011

Yeyy!!! Sukanya Chek! ^_^

Assalamualaikum & Hye...

Wooooweee......

Sukanya chek...Esok dapat ikut Mr. Hubby...
 Pergi KL....

Tu je nak cakap..

(^_^)

I'll Try My Best!

Assalamualaikum & Hye...

I admitted that i am not a good wife yet...

I admitted that i am not a good mom yet...

I admitted that i am a not good daughter yet...

I admitted i am not a good sister yet 

I admitted i am not a good friend yet...

But...

I will try my best to give the best for them...

Especially for my husband, my child, & my family...

i lurve them much!!!




Monday, April 25, 2011

Murid Zaman Dulu vs Murid Zaman Sekarang!

Assalamualaikum & Hye...

Hurmm...Ni nak cite sikit pasal bebudak sekolah zaman dulu
dengan bebudak sekolah zaman sekarang..

Terlampau banyak perbezaannya...
Bagai langit dengan bumi...

Setuju tak dengan pendapat Hanna?
Kalau setuju ankat kuku...
Eh...Hehehe...

Memang la betul zaman dulu tak berapa moden macam 
zaman sekarang ni...
Dulu-dulu pegi sekolah bawak seringgit je..
Cukup la buat beli air secawan, kuey tiaw goreng sepinggan...
Boleh lagi beli kopok gegula kekacang...

Zaman la ni mana nak cukup dah seringgit tu..
Hurmm...

Yang tu tak kisah la sangat...
Yang dikisahkan sekarang ni......
Cabaran besar untuk guru-guru ni mengajar students zaman sekarang...
Yang mana ada tu degilnya Ya Allah...
Sabar je lah kan...

Siap boleh gelak-gelak bila cikgu marah kat diorang.
Tak takut langsung.
Kalau kita dulu bukan main nak menangis rasa 
bila kena marah dengan cikgu.
Kecik kepala-kepala rasanya bila cikgu marah..

Bebudak sekolah sekarang tak da nya nak rasa macam tu..
Lagi besar kepala ada lah...
Bukan semuanya macam tu....
Yang baik tu oke la kan...
Yang degil malas tak nak dengar cakap ni
yang teruk cikgu nak handle..

Camne agaknya kekawan Hanna yang bakal-bakal guru tu...
Besar cabaran diorang tu..
Bukan je ajar abc 123 alif ba ta...
Tapi jugak nak didik diorang supaya jadi manusia berguna..
Memang la ibu bapa pun bertanggungjawab..
Tapi tu pun salah satu tanggungjawab cikgu jugak... 

Hurmmm...
Bebudak sekolah zaman sekarang bila kena marah,
kena rotan, mesti nak balas dendam kat cikgu 
yang rotan & marah dia tu..
Kononnya dah memalukan dia...
Padahal dia yang merosakkan diri dia,
Buat kesalahan-kesalahan yang tak sepatutnya tu,
Dia tak sedar pulak...
*pepatah kata "kuman seberang laut nampak, 
gajah depan mata tak nampak*
Mula lah nak calarkan kete cikgu, nak pancitkan tayar kete cikgu...
Nak tuang air dalam tangki minyak motor cikgu...
Macam-macam lagi yang kekadang tu kita tak sangka langsung.

Ada yang lagi teruk boleh tahan cikgu tengah jalan,
Pukul cikgu pulak sampai separuh nyawa..
MasyaAllah....

Teruk...Teruk...Teruk...

Cikgu Garang!

Assalamualaikum & Hye...

Puhhh....Seram....
Awatnya pulak dok seram-seram ni?
Jumpa dengan hantu kak limah ke?

Tak da nya hantu kak limah kak limah ni...
Tak da kaitan...
Yang ni lagi seram dari hantu kak limah tau..

Termimpikan sorang cikgu ni..
Cikgu masa sekolah rendah dulu...
Tapi lupa la nama dia..
Teruk kena tibai dengan rotan dengan dia...
Huhuhu...

Sebabnya tak dapat hafal asma al-husna ke apa tah...
terlupa la pulak...
*dalam mimpi tu la...huhuhu*

Alahai...Kat mana la cikgu tu ek...
Tapi ni ada sorang lagi cikgu yang Hanna sangat takut
masa zaman sekolah rendah dulu...

Namanya Sir Malik...
Ajar B.I...
Seriusly & sejujurnye ni....
Kalau nampak Sir Malik ni dari jauh lagi....
Hanna dah melencongkan diri dari arah laluan yang akan 
berselisih dengan beliau...
Bukan apa,
Disebabkan takut sangat je...
Beliau garang amat dengan Hanna...
Ye la Hanna ni tak pandai B.I macam orang lain...

Kalau nampak kete dia masuk gate sekolah pun Hanna
dah lari dari laluan asal Hanna tu...
Sangat-sangat gerun..

Tengok la...
Bebudak zaman kita dulu takut kat cikgu...
Bebudak sekarang,
Cikgu pulak takut kat student....
Apa nak jadi zaman la ni ek...

Kena marah pun disebabkan kesalahan-kesalahan
yang diorang lakukan sendiri...
Diorang rasa bangga kot dapat buat kesalahan tu semua..
Kalau dah kena rotan tu,
Nak calarkan kete cikgu yang rotan dia tu... 
Nak pancitkan tayar kete cikgu lah..
Macam-macam kejahatan yang
dibalas kepada cikgu..
Ish...Ish...Ish...

Tapi Hanna dok teringat la kat cikgu yang
Hanna termimpikan tu..

Buat Sir Malik...
Kalau terbaca entri ni tolonglah tinggalkan komen kat 
entri saya nie...

-tQ-

*google*

Sunday, April 24, 2011

Lesen Mati!

Assalamualaikum & Hye..

Hurmm...Lesen Hanna dah nak expired nieh...
Kejenye belum dapat jugak lagik..

Eh, Hanna....Apa pulak kaitannya lesen mati dengan keje 
tak dapat lagi???

Lesen Kete ke lesen moto ke lesen bas ke lesen kapal terbang ke
lesen helikopter ke lesen apa???

Ce cite ce cite....

Ni bukan sembarangan lesen ni...
APC nieh...

Amendanya pulak APC nieh...
Kepada diorang yang bergelar Nurse tu tahu lah apa ke bendanya APC tu...

APC mean Annual Practise Certificate

Bila nak jadi nurse & lakukan kerja-kerja sebagai nurse ni
Kena ada APC yang sah...
Kala tak ada tak boleh la nak lakukan tugas nurse 
Even u berdiploma in nursing kan...

Nak hantar letter retention of name kat 
Kementerian Kesihatan Malaysia
Hujung minggu ni kot...

Klik Picca untuk ZoOm

*sila abaikan gambar tu yea.buat macam tak nampak*

Sah untuk setahun je...Then kena renew la...

Shopping ◕‿◕ !

Assalamualaikum & Hye...

Wahh...Petang-petang ahad camni selalu pi beli belah
kat KB Mall tu...

Beli je apa yang terasa nak beli..
Kadang tak ada beli mende pun...Sesaja pi meronda...
Tapi...Mesti punya lah ada benda yang nak
dibeli....

Minggu ni kali kedua Hanna & Mr. Hubby tak pi meronda 
kat KB Mall tu...
Sebab Mr. Hubby kena keja...
Zahid Hamidi nak datang..dengan Datin...
Eh....Kenal tak sape?
Ala dia tu la...
Tak kan tak kenal kot...
Menteri Pertahanan tu...Kan ke Zahid Hamidi tu...

Hurmmm....
Makanya minggu ni tak ke mana-mana la...
Dok senyap je..

Memandangkan tak dapat keluar shopping kat KB Mall
Makanya...
Hanna hanya boleh shopping ◕‿◕ (mata)
kat online shop yang ada dalam list Hanna lah...
Memandangkan gaji pun belum masuk...
Tu aje lah yang mampu dibuat..
Huhuhuhu...

*gaji?bunyik tu macam dia punya gaji...padahal gaji Hubby dia..*
Huhuhuhu....

Yea lah...
Ala...Apa salahnya bagi apa yang wife dia mintak...
Dapat pahala tau bila suami tunaikan 
setiap permintaan isteri tu...
*yang munasabah aja la*

Hanna suka sangat tengok-tengok kat 

butikpinkku
Bonita
Anggun Zara
Erni Khairana Collection
Princess Always
Cute-cute Queen

Tu lah antaranya...
Ada lagi kat sidebar sebelah kiri ni...
Ada banyak lagi kat situ...
Kalau nak tengok boleh gi klik kat kiri sidebar ni yea...
Hanna tak ingat sangat yang lain..

Kalau bekenan order lah...

(^_^)

Lens Pulak Dah!!!!

Assalamualaikum & Hye...

Uit2...U'ouls...Sape suka pakai contact lens kat sini?
Sapa suka angkat kuku...
Eh...
Hehehehe....

Ermm...Bukan apa...Kadang-kadang best tau pakai 
contact lens ni...
Mata tu nampak menyerlah ja kan...
Cantik colourfull je...

Tapi kalau u memang tak boleh pakai contact lens
atas nasihat optimetrist u...
Better jangan pakai..Nanti jadi apa-apa kat mata tu...
Haaa...Sapa jugak yang susah kan...
Diri sendiri jugak yang susah..

Kepada yang pakai contact lens tu...
Kena la berdisiplin...
Jangan main redah je..Nanti kalau mata u kena infection?
Camne? Sape yang susah kan?
So kena la ikut rules nye tu.

Paling penting kebersihan la..
Cuci tangan sebelum nak pakai contact lens tu,
&
Tak lupa jugak untuk buat perkara yang sama bila nak tanggalkan
contact lens tu...

Tak boleh pakai contact lens tu melebihi had waktu yang ditetapkan
oke...
Kalau dibagi pakai contact lens tu setakat 8 jam...
Sila ikut la yea. Jangan nak buat keras kepala u nak pakai lebih lama daripada
limit time yang dikatakan tu..

Nanti mata tu sakit sape jugak yang susah kan?
Tak kan la jiran nenek sebelah rumah tu yang susah...
Dah tentu-tentunya diri tu yang susah kan...
Haaa...

So ikut rules yang telah ditetapkan...
Nak cantik boleh tapi jangan sampai diri menderita...

Sebenarnya nak promote page ni sekali...Hehehe....
Memang murah + cantik + best ...
Kalau rasa minat & suka pakai lens yang berstyle camni
Boleh la ziarah page ni..
Kalau bekenan boleh order...
Nak order camner tengok je kat info page tu..





Rugi kalau tak beli...
Murah!!!

Selesai Dah-UV Pun Naik!

Assalamualaikum & Hye...

Hui......Ponat la jugak dok terjah-terjah orang nieh...
Camne agaknya Nas Ahmad tu dok
terjah-terjah orang kan?
Dah tu soklan deyme panazzz-panazzz.....
Hehehe...

Suka hati dia lah nak buat apa pun kan...
Janji jangan buat gosip pasal i dah le...Ngeeee~~~~ : D

Hurmmm...
Sebenarnya...Hanna dah settle terjah blog-blog 
yang mana tuan tanah kedaungnye pernah
singgah & tinggalkan jejak kat
Mister Linky & Shoutbox Hanna tu...

Hanna tengok unique visitor Hanna pun dah naik sikit minggu ni..
Minggu lepas dalam 100++ je..
Minggu ni dah jadi 200 ++ balik dah...
Alhamdulillah...
Tengs! 
Kepada blogger-blogger yang sudi singgah kat blog ni...
&
Kepada yang sudi menjejak kembali blog ni lepas Hanna 
Terjah blog diorang (^_^)

Boleh la tu kan daripada tak ada langsung...
Tengs!


Bibir Ala-Ala KilaFairy???

Assalamualaikum & Hye...

Uwaaa.....U nak ke bibir ala-ala KilaFairy???
Nak?
Tak Nak?
Nak?
Tak Nak?

Eh, Mana satu ni?
Nak ke tak nak?

Ah, Suka hati U'ouls lah nak ke tak nak ke...
Tak de kaitan pun dengan Hanna...
Huhuhuhu...

Ni haa...Nak story-mory nieh...
Dek kerana bibir Hanna ni semalam kena gigit...
Sebelah atas dah bengkak ni...

Dah tu...
Apa kaitannya dengan bibir ala-ala KilaFairy tu?
Ce cite ce cite....

Oooo....Ni ko ni nak perasan bibir ko yang bengkak tu ala-ala
artis tu la yea....
Ish...ish...ish....Bawak-bawak le betobat Hanna oi...

Amendanya pulak ko nieh....
Errr...Tapi memang nak bagitau macam tu pun...
Hehehe...

Idak le....Bukan le nak kata serupa sebijik...
Mana nak boleh lawan bibir cantik KilaFairy tu kan...
Bibir Hanna ni bengkak sebelah...
Nak kuar rumah pun malu...

Pagi tadi la lepas bangun tido tu...
Tengok kat cermin...
Eh...dah macam ala-ala bibir si KilaFairy la pulak...
Ceitttt!
Perasan punya orang....
Dok syok sendiri la pulak dah.....
Padahal tak sama langsung pun..
Tah camne boleh terperahsantan sesorang kat depan cermin tu...
Huhuhuhu...

Jom Layan Piccas Of KilaFairy tu...




tQ incik google...

Congratz!!!

Assalamualaikum & Hye...

Hurmm...Mesti ramai yang dah tau kan...
&
Mesti ramai yang kecewa kan bila tau pasal ni?

Oit!!!
Pasal apa???

Ala...Hot story pun tak tau ke...
Hais...Dah tak tau nak wat camne...
Ce cite ce cite....

Haa....Meh nak cite kepada yang tak tau tu...
Kepada yang tau,
Layan je lah...
Kalau tak nak gak pi gerodek entri lain yea..

Ni haa...
Asyraf Muslim a.k.a Ustaz Amirul
yang hensem + smart tu dah bertunang...
Dengan Noor Dayana Lokman

Mesti ramai gugurlz yang nangiskan lepas tau pasal ni...
Huhuhu....
Sape tak admire dia ni...
Mesti ramai punya lah..Sabo la yea...Hehehe...

Saturday, April 23, 2011

Jom Usya Boutique Nieh!

Assalamualaikum & Hye...

Hari ni Hanna nak ajak blogger-blogger sekalian 
untuk pi jenguk boutique nieh...

Terutamanya kepada penggemar-penggemar bundle..
Anda dialu-alukan 
untuk menjengah page ni...

Kalau ada yang anda berminat...
Boleh order dengan pemilik boutique tersebut...
Nama ja *bundle* Pavilion Bundle Boutique,
Tapi baju-baju yang dijual berkualiti..

Jenama international pun ada tau...
Bagi Hanna lah,
Harga yang ditawarkan pun berpatutan..

Jom tengok...






Okey...Ada banyak lagi pilihan di page beliau..
Boleh lah lawati page tersebut 
LIKE sekali tau...
Diharapkan kalian sudi sebarkan tentang boutique tersebut
kepada teman-teman yang lain
yang mana berminat dengan pakaian-pakaian yang 
dijual di situ..


tQ (^_^)

Aduh!Sakit Kepala Ku!Eh???

Assalamualaikum & Hye...

Huhuhu.....Hari tetiba pulak sakit kepala
Eh...Salah la...Sebenarnye sakit mulutni haaa.....
Ada menatang apa tah ni ketik kat mulut ni...

Bangun-bangun pagi tadi lepas cuci muka,
Lap la muka..
Kena kat bibir terasa pedih pulak..
Tengok kat cermin..
Rupanya dah berbiji-biji kecik, merah & pedih la...

Ni macam makin membengkak ni...
Adoi...
Apa nak buat ni....
Malu nak keluar rumah....
Huhuhu...

Friday, April 22, 2011

Berjaya Dah!

Assalamualaikum & Hye...

Huisss...Tajuk kemain lagi...
Macam berjaya masuk U atau pun berjaya dalam exam...

Walhal berjaya menerjah hampir semua followers Hanna ja pun...
Bukan senang tau nak gi terjah blog orang...
Nak-nak lagi bila intenet lebih lembab dari siput....
Memang menduga kesabaran...

Cewaaaahhhhh.....

Hurmmm...Ni dah berjaya ziarah blog followers Hanna...
Pasni nak terjah blog tetamu-tetamu yang
datang singgah sini & dah tinggalkan jejak diorang kat
Mister Linky & Shoutbox tu...

Yang pasti Hanna akan pastikan misi ni berjaya...
Huhuhu....
Berjaya untuk menerjah blog tetamu-tetamu Hanna la..

Jom!

Logo Ni.....

Assalamualaikum & Hye...

Hurmm...Tetiba pulak terperasankan dua logo ni..

Macam lebih kurang je pun tengok...

Jom kita tengok logo apakah itu....

Ni Lambang untuk KOLONY...



Ni pulak lambang untuk BIOHAZARD...

Tau KOLONY kan?Yang dok iklan dalam tv tu...
Yang terinfeksi lah apa lah tu...

Biohazard kalau nak tau*pada yang tak tau*
Biasa ada di klinik & hospital...
Plastik kuning kalau kat hospital tu...
Mesti ada lambang tu...

Maknanya tempat untuk buang bahan-bahan
yang dah kena cecair badan..
Contoh needle / srynge / or what else yang digunakan 
& telah kena cecair badan pesakit...

Nak tau biohazard tu dengan lebih details makan
sila lah klik di SINI

Nak lebih kurang je logonye kan...
May be inspired daripada tu jugak kot...huhuhu...

Nak tau kena tanya orang yang reka logo tu la kan...
^_^

At10SiOn tO All Of My Followers....!!!!

Assalamualaikum & Hye...

Perhatian kepada followers Hanna...

Hanna nak minta jasa baik anda untuk edit profile anda...
Bukan apa, mudah untuk Hanna klik link 
anda di followers widget tu...

Sangat rugi jika anda tak share link ke blog anda...
Mana tau kalau ada blogger yang datang 
ke blog Hanna & rasa nak klik-klik
dekat followers widget tu untuk ke blog anda kan...
Kan rugi bila anda tak dapat tambah unique visitor anda....

Ada jugak blog yang Hanna tak follow balik...
Tapi Hanna akan luangkan masa untuk 
blogwalking ke blog followers Hanna bila ada masa terluang macam sekarang ni...
Hanna tengah baik hati ni klik-klik ke blog anda semua
plus klik-klik lagi pada nuffnang & HeartBeat anda tu.......

Kalau anda tak pandai nak buat...
Jangan risau....
Ni haa....
Hanna ada tips untuk anda....

Sila Klik Di SINI untuk mengetahui tips terbaik tersebut!

Naik Balik Dah!

Assalamualaikum & Hye...

Hanna happy la jugak sebab check unique visitor 
kat nuffnang tadi
Dah naik la daripada minggu lepas..

Hanna masih lagi blogwalking in the mission...
Yang 1st sekali Hanna nak 
melawat followers Hanna dulu lah sebagai penghargaan 
Sebab follow blog Hanna ni..
&
Dengan seikhlas hati nak beramal jariah 
dengan meng'klik mana-mana 
ads. yang ada di blog tersebut lah yea...

Jom join Hanna (^_^)

Khasiat Surah Al-Fatihah

Assalamualaikum & Hye...

Sini ada sedikit info yang Hanna ingin kongsikan dengan 
blogger semua...

Selamat membaca & selamat beramal ^_^

AL-FATIHAH Baca 14 kali sebelum tidur : Suami dan anak-anak akan mengingati kita selalu


AL-FATIHAH Baca 41 kali tiup dalam air dan minum serta buat air mandian : Melepaskan rasa sakit dalaman

AL-FATIHAH Baca 7 kali dan usap di kepala setiap pagi dan sekali sebelum tidur. Kepada orang berpenyakit mental

AL-FATIHAH Baca 3 kali tiup dalam segelas air- minum dan baca sambil mengusap kawasan yang rasa sakit. Sakit yang keterlaluan

AL-FATIHAH Baca 7 kali dan sapu ke atas kepala. Bayi yang suka menangis pada malam hari atau pada bila-bila masa

AL-FATIHAH Baca 3 atau 7 kali, gunakan ibu jari dan tekan di langit-langit, (Mulut) kemudian sapu kepada tempat yang sakit.Luka berdarah, sengat lebah, jari terkepit di pintu

SUKA DIINGATKAN: BACALAH DALAM KEADAAN KHUSYUK, TAWAKAL KEPADA ALLAH DAN NIATLAH DENGAN JUJUR, INSYA-ALLAH IANYA MERUPAKAN PENAWARYANG TERBAIK KEPADA SEMUA.

YA-RAHMAN, YA-RAHIM, YA ALLAH :
-Buatlah sebanyak 3 kali Jumaat berturut-turut
-Baca berulang-ulang kali sepanjang kita duduk lepas sembahyang Asar sehinggalah masuknya waktu Maghrib. Masuk sahaja waktu Maghrib, sebutlah Allahuakhbar, dan teruslah angkat tangan dan berdoa kepada Allah yang MAHA berkuasa dengan apa yang dihajati.(Percepatkan jodoh, memanjangkan jodoh, dikurniakan cahaya mata, sembuhkan penyakit, elakkan dari malapetaka, diampunkan dosa dan sebaginya).

AWET MUDA (dalaman dan luaran)Zikir Baca Ya Badiyah -1 kali, Ya Nur - 1 kali, Ya Hadi - 1 kali,
Ya Allah – 3 kali.
Baca dan tiup di tapak tangan dan sapu ke raut muka kita pada setiap hari.
Ayat Al-Waqiah (ayat 35, 36, 37, 38) Baca setiap hari selepas sembahyang Subuh tiup dalam air dan minum.- Rawatan untuk awet muda luar dan dalaman

Copy tea from FB (lost of link). Sesapa yang tau boleh bagitau Hanna.

Waktu diHaramkan Solat

Assalamualaikum & Hye...

Hari Jumaat yang mulia ni Hanna nak kongsikan info ni dengan 
blogger-blogger sekalian...

Jom kita tengok apa yang dimaksudkan dengan waktu diharamkan solat..

Waktu diharamkan sembahyang ialah:

Waktu syuruk
iaitu 28mins selepas subuh ketika matahari baru naik ke langit. ie subuh dari 5.35am kepada 7.05am. 7.05am + 28mins = 7.33am. dari 7.05am ke 7.33am ialah waktu syuruk. Waktu ini adalah haram utk melakukan sebarang solat kerana tanduk syaitan berada di antara matahari.

Rasulullah mengharamkan solat waktu ini juga kerana ia menyamai org yang menyembah matahari. Jika kita terbangun dari tidur pada pukul 7am dan ingin mengqadakan sembahyang subuh, kita harus melepasi waktu syuruk itu.

Waktu zawal/Istiwa/rembah
iaitu matahari berada tegak diatas kepala iaitu apabila kita berdiri tidak kelihatan bayangan kecuali dibawah kaki kita. Waktu inilah api neraka sedang bergeledak dan syaitan berkeliaran.Waktu ini panjangnya dalam 5-10mins sebelum waktu zohor.

Waktu fadilat/afdal untuk solat ialah sepertiga waktu selepas azan ianya 20 mins selepas azan. Pahala yang besar diberikan pada orang-orang yang menghormati dan tidak melengahkan waktu solat. Kecuali Isyak, afdalnya ialah sepertiga malam ie sesudah azan hingga 10.30mlm.

[B]Waktu2 ditegah solat adalah: 

1. Sesudah solat subuh hingga terbit matahari. [kecuali bagi mereka yang berada di Tanah Haram].
2. Selepas terbit matahari hingga kadar 7 hasta pandangan mata. Kira-kira 3 darjah.
3. Ketika matahari tegak diatas kepala kecuali pada hari jumaat.
4. Selepas solat Asar [kecuali di Tanah Haram].
5. Ketika matahari kemerahan diwaktu senja hingga terbenam seluruh bulatannya. [kecuali di Tanah Haram]

Wallahualam. Sudahkah anda menunaikan SOLAT?
Dari Abdullah bin 'Amr r.a., Rasulullah s.a.w. bersabda, "Sampaikanlah pesanku biarpun satu ayat..."

google
Copy Tea dari blog Cik Bunga 

Thursday, April 21, 2011

What U Give U Get Back-What U Get,U Give Back!

Assalamualaikum & Hye...

Hanna dok memikir kenapa unique visitor kat nuffnang
makin berkurang?

Ada yang kata blog Hanna ni berat,
Banyak widget?
Hanna dah cuba kurangkan...

May be jugak sebab Hanna kurang berblogwalking sekarang ni...
Tu yang blogger lain pun tak datang blog Hanna.

Bukan Hanna tak nak blogwalking...
Tapi line intenet slow sangat la...
Tu yang malas nak blogwalking tu....

Intenet lembab sangat kadang tu...
Nak post new things pun tak boleh....
Tu yang geram tu...

Ni line oke kot...
Nak blogwalking lah....
Jom ah join...
Blogger mana-mana yang tersinggah tu...
Singgah je la kat sini...
Baca entri...Klik nuffnang dengan heartbeat sekali...
(^_^)

Wednesday, April 20, 2011

Mimpi Buruk!

Assalamualaikum & Hye...

Huuu....Mimpi buruk la minggu lepas....
Eh,u'ouls tahu tak yang mimpi buruk tu tak boleh diceritakan
kepada orang lain?

Tapi kenapa eh?
Petanda buruk ke?
Atau saje mainan tidur je?

Mimpi buruk yang Hanna alami minggu lepas tu
buat Hanna takut sangat,
Kalau-kalau betol-betol terjadi!

Tak nak.....
Janganlah jadi apa yang Hanna mimpi tu...
Biarlah sekadar mainan tidur
&
Tidak menjejaskan apa-apa dalam kehidupan Hanna...
I'm so scared!

Ya Allah,
Lindungilah kami...

Amin....

Tuesday, April 19, 2011

Hidup Mesti Berani

Assalamualaikum & Hye...

Hurmm...Bila difikirkan kembali....
Hidup kita ni memang mesti berani mencuba...
Berani mengambil risiko...

Kalau orang lain boleh berjaya...
Kita jugak boleh berjaya...
Tapi mesti dilakukan dengan sungguh-sungguh...
Baru lah boleh berjaya macam orang lain..

Walaupun macam-macam nasihat yang diorang bagi....
Tapi Hanna masih tak yakin 
yang Hanna akan dapat buat dengan baik...

Hanna masih tak berani nak cuba...
Macam mana nak berjaya macam orang lain tu...
Seronok sangat tengok orang lain berjaya
dalam apa yang diorang lakukan sekarang ni.....

Monday, April 18, 2011

Berkurang???

Assalamualaikum & Hye...

Alamak..!!!
Kenapa pulak minggu ni unique visitor makin berkurang...
Dah tinggal 100 ++ je...

Minggu lepas & minggu yang lepas-lepas
Banyak jugak 200 ++
Oh no!!!

Di mana silapnya?
Kenapa boleh jadi macam ni?
Sudahlah unique visitor sehari pun sorang dua je...
Seminggu baru nak dapat ratus...
Wuwuwu...

Macam mana nak dapatkan unique visitor ribu riban macam 
Ben Ashaari?
Cik Epal?
Irine Nadia Marcello?
Dapur Tanpa Sempadan?
&
Mereka-mereka yang famous yang lain-lain tu....

I have to do something!!!
I need to do something!!!


Ada sapa-sapa boleh bantu Hanna?

Dapat Akhirnya!

Assalamualaikum & Hye...

Huhuhu...

Best dapat beli beg ni...

Beli dengan duit sendiri...

Oke yang beli dengan duit sendiri tu tipu...

Eh...Dah masuk my account tu kira duit saya la kan?

Huhuhu...

Apa-apa saja lah kan...Yang penting i got what i want...

Bukan apa...Masa Malam Makan Beradat hari tu,

Tengok akak-akak senior tu ramai je bawak beg macam tu...

Rupanya baru tau,

Tatacara menghadiri majlis formal rupanya...Huhuhuhu....

Oke la lepas ni dah ada satu...So tak segan kot...

Ni haa....Simple jer...

Tapi harga RM70 ++

Si Comel!

Assalamualaikum & Hye....

Waa....Semalam gi melawat wife kepada member my Mr. Hubby tu...
Dia baru bersalin 4 hari kalau tak salah Hanna...
Dapat baby boy....
(^_^)

Comey jer anak dia...
Tapi tak snap pict. la sebab sangat teruja tengok baby tu...
Dah tu baby tu tak nak buka mata pun..
Asyik tido je kata mak & abahnya..

Dia still rasa macam nak dok dalam perut ibu dia lagi kot...
Huhuhu...

Tetiba teringin pulak nak baby...

Hehehe....

Bila agaknya dapat sempurnakan hajat yang satu ni....

Sunday, April 17, 2011

Astro Pulak!

Assalamualaikum & Hye...

Waa...Jelez, jelez....

Abah pasang Astro kat rumah...

Kenapa la Abah pasang masa Hanna tak da kat sana lagi...

Wuwuwuwu.....

Abah tu pasang bukannya apa...

Nak buat senang dia nak menonton siaran bola sepak....

Peminat setia bola sepak katakan...

Tak pe lah Abah...

Yang penting daku anak mu ini sayang amat kat Abah...

Huhuhu...

Rindu pulak kat Abah & Mak di kampung....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...