ads by nuffnang

Jom Join Them


Note for Visitor.

Welcome to my page! Thank Q for followed my blog. I will visit your blog after you left your link in comment form or via mister linky. Please klik the ads also (^_^). Feel free? Do visit my blog again. I will try to included a tips and info as much as i could. I'm sorry if any of my entry are mostly about my life, my story. Hope readers were enjoy reading my entry in my blog. Thank Q so much for being here!

Sunday, December 30, 2012

Duit oh Duit

Assalamualaikum & Hye 

Hari ni dok susah hati sebab belum settle hutang piutang
yang ada..
Maklumlah yang nak diguna tu maybank..
yang duit masuk tu bank rakyat..
Jadi nak bayar tu susah la..
Hati ni tak senang.

Kalau ada online bank in memang senang..
Click saja...Terus settle..
Hehehe...
Sebentar lagi nak keluar settle kan apa yang tak settle.

Memikirkan SOGO buat SALE lagi 4-13 Januari 2013.
Simpan duit la untuk nanti...
Huhuhu...
*giler sale punya orang
Yang Mr. Hubby dok marah la..
Asal ada sale saja nak membeli itu ini....

Camner nak mengira dividen ASB ek..
Hehehe...

Saturday, December 29, 2012

Improvement!

Assalamualaikum & Hye

Satu hal yang Hana rasa ada sikit perubahan since balik dari WEC course awal bulan yang lalu...Rajin Masak!
Actually bukanlah rajin sangat-sangat. Cuma rajin la sikit daripada sebelum pergi kursus tu. Okeylah kan kira ada improvement sikit.

Entah kenapa sejak lepas kursus tu, walau terasa malas, tapi Hana akan masak jugak. Kira okey la tu kan. Ada perubahan sikit. Tak ada lah asyik nak habis duit beli makanan dari luar. Suami pulak makan masakan air tangan isteri. Walau tak sedap, walau hanya perkataan 'boleh la' yang didengar tiap kali ditanya tentang rasa menu yang dimasak... Tapi makannya bertambah-tambah jugak. Hehehe...

Rasa sejuk sikit kan bila tengok si suami makan bertambah. Cuma hari ni rasa kurang sihat sebab MissBulan datang.. Kerja malam pulak tu semalam. Balik dah penat.. Tidur tak sedar diri la jawabnya. Sampai Mr. Hubby balik, barulah Hana bangun.

Esok tak tahu nak masak apa pulak.

Friday, December 21, 2012

Rasa itu datang lagi

Assalamualaikum & Hye
Inilah masalahnya bila perasaan tu datang lagi. Kecewa, terseksa, sebak, terkenang... & seumpamanyalah. Perasaan ni akan hadir bila disebut-sebut tentang baby... Tak kiralah terpandang, terfikir, tertengok post kawan-kawan di FB... & seumpanyalah... Asalkan tentang baby.
Memang tak dapat nak kawal perasaan ni. Memang ia akan hadir seketika & kemudian reda bila fikirkan tentang kuasa Ilahi. Tapi sangat sukar nak melalui saatnya ia hadir.
Baru-baru ni ada kawan-kawan yang merancang untuk menikah dalam masa yang terdekat ni... Jadi yang lain pulak sibuk mengatur siapa akan hamil dulu... Ya.. Hana tahu mereka sekadar bergurau @ memang mereka benar-benar maksudkannya.. Entahlah.. Memang ada sedikit rasa kesal dahulunya kerana merancang kehadiran si kecil. Namun mungkin sudah ditetapkan oleh Allaah SWT begitu kejadiaannya. Sedikit kesal juga semasa nak berhenti ambil pil perancang tak dapatkan nasihat doc. pakar.
Apa pun Hana belajar untuk jadi hambaNya yang redha. Sudah tercatat di Luh Mahfuz jalan kehidupan kita. Hanya kita yang tak tahu. Yang pasti, kita kena usaha, doa & akhirnya tawakal. Allaah SWT tahu apa yang terbaik untuk kita.

Lunch!

Assalamualaikum & Hye
Disebabkan lewat masak... Lewatlah makan pun. Jom kita...

The Muncit Belly

Assalamualaikum & Hye

Sementara menunggu ayam dibakar dalam pemanggang ajaib tu... Meh kita berblog dulu... Hehehe... Sekarang badan Hana dah tak cikeding lagi... Sekarang dah gemok. Alamak! Tak dapat terima kenyataan ni... Baju & seluar yang lama semua dah tak dapat dipakai. Semua dah jadi seksi...

Badan naik tak pe lagi... Asalkan seimbang. Tapi tak mahulah sampai kelihatan debab.. Huhu... Sekarang Hana risaukan perut yang membuncit ni... Kalau buncit ada baby okey la.. Acceptable. Tapi... Buncit dek kerana lemak-lemak degil yang tak diperlukan tu yang tak mahu. Ada la beli slimming suit. Tapi tak tahu lah allergic dengan material kain tu atau kenapa. Sebab bila pakai lama-lama terasa gatal di tempat tertentu. Contoh di paha,perut...

Then risau pulak kalau pakai akan mengganggu proses pernpsenyawaan ovum & sperma. *ketawa malu... ««« sila lempang segera...
Sebab kebanyakkan slimming suit ni ada FIR lah... Dan segala bagai yang seangkatannya yang berfungsi menghilangkan masalah lemak berlebihan tu kan...Now Hana decide tak mahu pakai lagi buat sementara waktu. Nanti dah beranak-pinak baru boleh pakai. Teringin jugak nak pakai Premium Beautiful.. Tapi nantilah dulu kot...

*Betol-betol risau perut buncit*

Ikan Bakar + Air Asam?

Assalamualaikum & Hye
Mulanya janji dengan Kakak nak lunch bersama. Last minit dia sms cakap tak dapat lunch bersama as promised sebab ada kerja belum selesai.
Makanya... Kena masaklah jawabnya ni... Terasa rajin sikit nak masak sebab rasa malas nak keluar membeli. Hehehe...
Tengok dekat FB wall member sekolah dulu... Terliur pulak tengok dia post "ikan bakar+air asam+sayur campur".... Fuhhh! Terliur ooo... Ikan bakar cicah air asam... Fulamak... Disebabkan ada ikan...Hana pun nak buat jugak la guna pemanggang ajaib tu... Nak tengok apa hasilnya. Isnin lepas buat daging kambing bakar. Okey la not bad...
Jom masak!

Tuesday, December 18, 2012

Down.... Up

Assalamualaikum & Hye

Pagi ni mood kurang baik la. Bukan sebab 'bendera jepun' nak naik.. Tapi... Sebab berdukacita.

Buka FB tengok ada member komen kat group KPTM. They talked about result interview bulan lepas. Berkobar-kobar & berdebar-debar dibuatnya.

Semangat la surf website SPA... Klik sana klik sini... Masuk id no. dengan password. Jeng....jeng...jeng........

Gagal!

Dukacita dimaklumkan anda tidak berjaya dalam urusan ini.

Alahai.... Patah semangat... Hilang rasa berdebar & berkobar tadi.. Waa.... Kecewa rasanya. Tak apalah. Tak ada rezeki. Nak buat macam mana kan...

That mean Allaah SWT give you another chance to stay with your husband & child. A chance to be a good wife & mother. To learn more about marriage & sacrifies and many more...

-think positive-

Then another one may be Allaah SWT want you to show the best wherever you are. Wherever you are, you still could show the best & help others. You still needs to fullfil their needs.. To give cares for them.

Sabar sajalah... Tak ada rezeki lagi nak berkhidmat dengan goverment. Berkhidmat dengan orang-orang kaya dulu. Kalau ada, ada lah nanti. Lambat dengan cepat. Now time to stay with husband and learn more about marriage.

Tadi sangat kecewa. Sekarang masih kecewa tapi dah ada semangat sikit lepas think positive.

Monday, December 17, 2012

WEC 77/2012

Assalamualaikum & Hye

Hari ni Hana dah ready nak cerita pasal course yang
Hana pergi 3-7 Dec 2012..
*cerita dah nak basi baru nak cerita...
Hehehe...
Hana kan memang suka simpan lelama baru nak cerita..
Kikikiki....
Jangan marah yea...

Ahad @ 02/12/2012
Lepas maghrib barulah bertolak ke Penang.
Lebih kurang pukul 12 tengah malam baru kami sampai di Penang.
So check in di Copthorn Orchid Hotel.
Dapat bilik 'hujung dunia'...Hehehe...
But still facing the sea...Still sea view.
Tapi dah malam buta..Tak nampak apa la sangat.
Mr. Hubby terus balik ke school dia dengan his friends lepas hantar Hana kat hotel.
Tidur sendirian la that night.
Tidur memang tak lena mana lah sampai termimpikan kelas yang akan start esok.

Isnin @ 03/12/2012
Memang dup dap dup dap la jantung ni dok takut course yang akan
start sebentar lagi tu.
Tak kenal sesiapa. Tak tahu apa-apa.
Sementara nak kenal kawan-kawan baru la katakan.
Perasaan takut tu macam nak pergi latihan ketenteraan.
Hehehe...
Sebelum start kelas sempat la berkenalan dengan beberapa orang kawan.
Dua daripadanya K. Zura & K.Ainul.
Diorang bawak anak-anak bersama. Yang K.Ainul tu ada baby. Cute baby dia..

Bila start kelas tu yang bertanggungjawab handle the course briefing la.
Then yang paling takut tu setiap orang kena jadi mrs ceremony.
Semua dapat text yang kena dibaca tu.
Setiap topic akan ada yang kena jd mrs ceremony. Kenalkan serba sedikit pasal
guest lecturer..
Dah start kelas tu..Semua kena introduce diri in english.
Lepas tu ada pulak kena public speaking.
Setiap seorang kena buat speech.
Informative & Persuasive Speech.
Just nak train we all untuk berani bercakap dihadapan khalayak ramai.

Selasa @ 04/12/2012
Hari ni topik islamik memang best la ustazah tu. Tak mengantuk.
Macam-macam maklumat & ilmu yang kami dapat.
Sebelum ni tak pernah tahu ada nafkah tertunggak..
Lepas tu pasal isteri kalau tak 'layan' suami tak kena laknat semalaman (ada terma & syarat).
Macam-macam lagi yang kami dapat maklumat & ilmu.
Petang lepas habis kelas diorang bawak pergi Gurney.
Tapi...Yang tak bestnya bukan boleh shopping pun sebab belum gaji.
Gerai makan area Gurney tu mostly memang chinease punya.
*pic. will upload later
Ada sekangkang kera je gerai melayu.
Kami berdua decided untuk makan di Soul Garden dalam Gurney Plaza tu.
Boleh tahan la. Tapi tak sedap sangat pun.
Balik jalan-jalan.. Berhempas pulas la buat text untuk speech esoknya.

Rabu @ 05/12/2012
Apa lagi lepas dah undi seorang demi seorang dah tahu no. giliran masing-masing & jenis speech.
Punya lah gementar. Rasa macam serabut perut.
Macam ada benda dok dalam perut.
Semua ada la bila dah gementar tu datangkan.
So lepas dah habis present tu barulah rasa okey.
Then lepas tu rasa nak bercakap tak nak berhenti pulak. hehehe...
So malam tu pergi dinner di Hard Rock Cafe.
*pic.will upload later

Satu saja yang Hana suka tentang Hard Rock Cafe ni...
Waiter & Waiteress dia yang peramah.
Yang lain Hana tak berapa nak berkenan.
- bar (minuman keras) terang-terang nampak
- sos cili yang diletak bersama atas meja (semasa hidangan yang dipesan sampai) dari jenis Heinz.
(tak ada logo halal langsung)
- makanan / hidangan diragui halalnya
dan seangkatan dengannya.
For me biarlah itu yang pertama & terakhir.
Hana tak ambil pun sos cili tu.

Khamis @ 06/12/201
Belajar tatacara yang betul tentang pakaian majlis formal & seumpamanya jugak tentang cara makan yang betul semasa makan beradat.
Susah rupanya nak menjaga formality tu.
Selama ni suami pun tak pernah cerita details tentang semua ni.
Nasib baik datang course ni.
Kalau tidak, buat malu saja. Sebab pakaian & cara makan tak betul.

Jumaat @ 07/12/2012
Last day. Hari ni pun gementar jugak sebab nak kena naik stage & terima sijil
daripada Panglima Tentera Udara.
*tak sure betul ke panglima @ timbalan panglima..heheee..
Beramah mesra dulu dengan Datin Seri Noraini (ahli jemaah tertinggi BAKAT)
Ni pun sama rasa takut jugak.
Maklumlah beliau DATIN..Saya tak datin.
Tapi what we found....Datin Seri memang ramah & humble.
Muka ja nampak serious & sombong...But actually she's not.
Lepas dah beramah mesra & bersoal jawab dengan Datin Seri..
Tibalah masa untuk naik stage bersama-sama suami untuk terima sijil.
(Wife - sijil hadir kursus) ( Husband - sijil tamat kursus)
Lepas selesai majlis ni...
Barulah sangat lega rasanya.

Tamatlah sudah berkursus selama 5 hari. Singkat tapi cukup bermakna & penuh bermamfaat.
Selain dapat ilmu, kawan baru pun dapat. Best sangat.

Monday, December 10, 2012

Story-Mory

Assalamualaikum & Hye

Banyak cerita nak dikeluarkan.. Ada suka & ada duka.. (^_^)

Sunday, December 2, 2012

Akhirnya...

Assalamualaikum & Hye

Setelah sekian lama mencari.. Akhirnya jumpa di SOGO... Ekceli Hana dah lama cari kasut yang tapaknya begitu. Sebelum ni cari punya cari... Mostly yang jumpa tapak begitu tapi permukaan atasnya terbuka. So tak dapat la nak pakai time formal macam majlis makan beradat ke atau pergi interview ke..

Ni dah jumpa.. Alhamdulillah.

Seluar tu sebenarnya motif utama pergi ke SOGO tu.. Sebab dah tak ada seluar yang muat. Yang muat dipakai tertinggal di kampung pulak. Dibelanja oleh En. Suami.. Ngeee.... TQ my dear...

Friday, November 30, 2012

Malam Minggu? What To Do?

Assalamualaikum & Hye

Hurmm... Rasa bosan la just stay at home do nothing... Malam minggu pulak tu. Yes... Mr. Hubby was at home.. But.. Rasa macam nak ajak keluar.. Cuma tak tahu ke mana nak di tuju. Nak ke shopping complex... Macam malas pulak. Nak lepak tepi pantai pun... Pantai apa yang ada di tengah kotaraya ni.. Huhu.. Hosp. Pantai ada la... Pantai Dalam.. Tapi bandar.. Tak ada pantainya pun. Huhu..

Rasa macam nak sangat ajak Mr. Hubby ke PD.. Tapi... Macam jauh je.. Lagi pun ahad ni dah pergi Penang. Banyak pantai jugak. Hehehe.. Nak lepak KLCC... Bosan dah selalu pergi. Nak tengok wayang... Tak tau cerita apa yang tengah meletop sekarang.. Hais... Entahlah..

Tak ada aktiviti yang berkualiti ni.. Nak bercinta di mana? Apa nak buat ye? Any suggestion?

Hati dah mula terusik ni... Mana tidaknya.. Dah lama tak terusik bila dengar pasal 'baby' , ' pregnant' and so on... Hai lah hati... Sabar ye... Cik bulan tengah datang cuci tempat yang 'baby' nak duduk tu... Mudah-mudahan next month got very good news ye... Ameen..

Hujan Emas Negeri Orang

Assalamualaikum & Hye

Kenapa pulak Si Hana ni tetiba cakap pasal hujan emas pulak...?
Tahu la sekarang musim hujan kan...
Memang benar kata pepatah melayu.. Hujan emas negeri orang..
Lebih baik hujan batu negeri sendiri..
Hana rasalah, kalau nak duduk negeri orang lama-lama memang tak boleh la.
But if nak pergi untuk short term boleh la. If for long stay....
I don't think it is a good idea.

Banyak dugaan bila duduk tempat orang. Kena tipu, kena perdaya...
Besar risikonya.. Macam-macam dugaan lagilah.
Nak nak lagi kalau bab makanan di negara bukan islam.
And macam-macam lagilah.
Nak duduk tempat orang memang hati kena kuatlah, penuh kesabaran.
Hati kena tahan diduga.
Dulu rasa macam best saja bila tengok orang lain tinggal di tempat orang.
Tapi... When i watched it..in the film...even it's just a film..

Buat ada pengajaran & moralnya dalam cerita tu.
Nak duduk tempat orang bukanlah mudah & semudah disangka.
But... Anyone yang pernah stay kat tempat orang boleh kongsi cerita...
So... Hope anyone yang duduk tempat orang tu, jagalah diri..
Ingat kita orang islam, lelaki perempuan... Iman mesti teguh.. (^_^)

Nak tinggal di tempat orang... Kuat semangat, kuat mental, kuat fizikal...
Pendek kata...Kuat semuanyalah.

Wednesday, November 28, 2012

Kecewa

Assalamualaikum & Hye
Hari ni kecewa lagi... Malas nak cakap apa-apa la. Hati ni retak seribu. Hurmm.. Mudah-mudahan bulan depan dapat berita gembira.
Okey.. Even hati tengah retak seribu tapi masih bersabar la. Ikhtiar lagi apa yang patut... Nak buat macam mana. Belum rezeki. Rezeki, jodoh pertemuan, ajal maut semua ketentuan Ilahi.
Merenung keluar jendela..  (-.-)
#jendela lah sangat!

Tuesday, November 27, 2012

Poligami?

Assalamualaikum & Hye

Haa...Di petang yang damai ni...
Agak-agak redup ni...
Bukanlah Hana bertujuan nak jadikan ia 'panas' dengan tajuk
yang bakal kita perkatakan ni..

Okey...Petang ni kita nak bincang sikit pasal
poligami...
Actually bukanlah bincang dengan erti kata
sebenar-benarnya...
Cuma nak cakap sikit-sikit saja okey..
Kalau ada yang nak tahu lebih lanjut boleh saja 
google tajuk 'poligami' ni...

Don't get wrong...
Bukan my husband yang nak berpoligami...
Cuma tadi 'jelajah' di FB terjumpa page ni...
Dia cakap pasal poligami...
Ini adalah petikannya status page tersebut...

Para isteri tidak patut membebankan suami yg berpoligami dgn berbagai masalah yg remah temeh sehingga boleh menyebabkan suami mengalami stress dan kemuraman jiwa.

Para isteri kena faham kadangkala bas yg lambat sampai dan jalanraya sentiasa traffic jem. Begitu juga, suami memerlukan cuti rehat, kalau di tempat kerja ada cuti rehat, rumahtangga pun kena juga ada cuti rehat. Dan kalau isteri merasakan tak cukup duit pergi cari kerja le, cari duit sendiri. Bila suami tidak poligami pandai plak isteri tua tu nak berkerja tapi bila suami berpoligami terus isteri tua berhenti kerja, klu gitu sapa nak tanggung makan minum nie, mana aci macam tu kan? "

BOLEH KE SUAMI CAKAP MACAM TU? 
DIA INGAT INI MAIN MASAK-MASAK KE? 
-Lebai Kampung


Kalau nak baca komen-komen berkenaan status ni...
Klik saja pada link yang Hana bagi tu..

Hana sangat tidak menyokong kenyataan seperti yang disebutkan.
Suami tak patut cakap macam tu..
Terutama part ni, 
'Dan kalau isteri merasakan tak cukup duit pergi cari kerja le, cari duit sendiri. 
Bila suami tidak poligami pandai plak isteri tua tu nak berkerja 
tapi bila suami berpoligami terus isteri tua berhenti kerja, 
klu gitu sapa nak tanggung makan minum nie, mana aci macam tu kan?'
Nak tanya sikit,
Tanggung makan minum keluarga tanggungjawab siapa?

Okey, apa yang Hana katakan ni adalah
pendapat peribadi Hana okey..

Pada pendapat Hana lah kan...
Si suami kalau nak berpoligami, sila pastikan isteri pertama anda
(isteri yang sedia ada ni...)
Cukup makan pakai & semua kebajikannya terjaga...
Katakanlah si isteri yang sekarang ni memang seorang
wanita yang berkerjaya...
Ada duit sendiri & mampu jika nak sara diri dia sendiri
@ anak-anak...
Kalau si suami tak bagi duit pun si isteri mampu
sara dirinya..

Janganlah sesekali seorang suami berfikiran macam tu...
Tanggungjawab suami yang wajib dia laksanakan adalah menyara
keluarga..
Memastikan keluarga terjaga kebajikannya.
Itu perintah Allaah SWT walaupun diketahui si isteri berkemampuan.

So anda fikirkanlah....
Kalau yang satu pun kebajikannya tidak terjaga...
Macam mana nak tambah dua,tiga & empat?
Tak baik aniaya isteri..

Suami boleh beristeri lebih dari satu dengan syarat
mampu menjaga kebajikan isteri yang 
sedia ada...
&
Kalau nak berkahwin lebih dari satu tu...
Tengoklah kepada tuntutan lain
& bukan kerana nafsu...
Kononnya nak mengelakkan maksiat bagai...
Nak elak maksiat itu bukan alasan yang kukuh...

Bagi Hana lah kan...
Kalau ditakdirkan si isteri tidak dapat memberikan zuriat 
kepada si suami, barulah si isteri kena pertimbangkan
untuk benarkan si suami bernikah lagi.
Itu pun.......
Setelah berusaha dengan pelbagai cara...
Moden, tradisional...
Kalau belum diusahakan kaedah perubatan, hanya berusaha
seperti biasa kemudian menunggu....
Itu tidak patut...
Ataupun doktor mengesahkan si isteri memang tidak dapat hamil.

Apa pun kembali kepada topik utama...
Suami tolong fikirkan semasak-masaknya sebelum 
buat keputusan @ suarakan keinginan anda
untuk bernikah lagi...
Fikirkan...Mampukah anda? Terjagakah kebajikan isteri anda
yang sedia ada...?
Tolong jangan deritakan isteri anda...



Note : kalau ada sebarang pendapat/komen, sila kemukan dengan bahasa yang sopan. terima kasih.


Monday, November 26, 2012

Snap! Snap!

Assalamualaikum & Hye

Duduk sesaja dengan hujan lebat yang turun mencurah-curah...
Hana pun dah naik bosan..
Nak berbual tak ada teman..
Nak bermain...Tak ada si kecil...
Nak keluar, belum gaji + hujan lebat.

Makanya duduklah seorang diri di rumah..
Puas tengok TV, tengok youtube..
Bosan tengok youtbe..
Buka FB...
Bosan lagi, tutup FB...

Esok sehari lagi cuti.
Cumanya esok petang ada TCA dengan doc. di hospital..
Huhuhu...
Dah terpandang ke luar jendela...
Nampak lah situasi jalan yang tengah sesak tu...
Apa lagi...SNAP sekali la...
Hasilnya...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Hehehehe.....


Tiada Kerja (+.+)

Akibat tak ada kerja....

Kebosanan (-.-)

Assalamualaikum & Hye

Hari ni pun boring jugak... Duduk seorang diri di rumah.. Tak ada kawan nak berbual.. Asyik pandang tv...tv pandang Hana... Cerita menarik pun tak ada. Kalaulah ada baby... Boleh jugak berbual dengan si kecil.. Walaupun dia tak memahami.. Tapi terubat rasa sunyi.

Time macam ni mulalah teringatkan kampung halaman. Mak abah adik-adik... Rindu kat diorang.

Ni dah duduk sesorang diri ni bukan boleh keluar pun. Keluar nanti ada la barang yang terbeli.. Gaji 2 hari lagi... Ayyooo.... Nanti kehabisan wang pula.. Tau sajalah kalau dah keluar, tak kan tak beli satu pun kan...kikiki...

Rindu jugak en.suami (walaupun baru je en.suami balik minggu ni). Apa kan daya.. Kata en.suami hanya berapa minggu saja lagi kursus beliau akan tamat. Tapi lepas ni if Hana pulak kena bertukar ke tempat lain? Kena jauh-jauh lagi... Sedihan lagi...

Sabar sajalah... Kawan-kawan doakan yang terbaik untuk Hana & family ye.. TQ.. (*_*)

Thursday, November 22, 2012

WEC

Assalamualaikum & Hye

Waaa..Next week (1 dec.-7 dec.) nak kena attend 
WEC (wife enrichment course)
Takut pulak rasa.. Segan pun ada..
Almaklumlah...Saya cuma misi capok..
Diorang entah bos-bos..Business women ribu riban...
Hewhewhew...Segan..

Tapi tak apalah...
Demi meningkatkan kepercayaan pada diri,
Menambah semangat & kuat semangat
& lebih keyakinan dalam diri...
Hana akan hadirinya..

Lagipun dah lama tak join aktiviti BAKAT (badan kebajikan angkatan tentera)
Ala....Aktiviti isteri tentera-tentera...
Google la kalau nak tau lebih lanjut.
Siapa tahu dengan join aktiviti ni, Hana akan jadi lebih yakin
& berani bila berdepan dengan
orang ramai..
Malah mungkin boleh diaplikasikan dalam tugasan harian 
(melayan pertanyaan pesakit & ahli keluarga)

Hope tak kena buli... (^_^)

Monday, November 19, 2012

Hangin Betol!

Assalamualaikum & Hye
Amboi geram betol. Kalau dah pemalas tu bagitau terus la. Tak payah nak sesusah cakap 'tak de'...
Bengang rasa.. Macam nak lempang laju-laju kat muka dua orang manusia tu..
Cenggini ceritanya.. Hana nak masuk parking kat tempat kerja. Memang tiap bulan Hana bayar untuk monthly punya parking. Sekali saja tak bayar. Tu pun sebab bulan tu tak guna kereta langsung.
Lain-lain bulan tak pernah tak bayar. Dia boleh cakap Hana tak bayar.. Mau tak bengang Hana dibuatnya. Dia just tengok kat buku besar dia ja. Tengok kat situ tak ada no.resit... Hana pun suruh la check kat buku resit kan.. Mesti ada salinan punya.. Dia cakap tak ada.. Pastu buat tanya bayar dengan sape la.. Itu la.. Ini la...
Lepas ni resit bayaran kena simpan dalam beg duit la. Kalau tidak nak kena balik cari la, tak ingat simpan kat mana la.. Kalau simpan dalsm beg duit, boleh terus keluarkan & tunjuk depan biji mata dia. Esok nak tunjuk depan biji nata dia.. Lepas tu nak mintak balik duit yang buat bayaran parking hari ni. Mana boleh diam. Kita bayar dia kata tak bayar. Melampau!

Suami Sebagai Ketua Keluarga

Assalamualaikum & Hye

Minggu lepas ada menonton ulangan semanis kurma.. Dengan tajuk " tiada cinta tiada nafkah "...

Apa yang buat Hana tertarik dengan topik yang dibincangkan ustaz & ustazah ni... Tanggungjawab suami terhadap isteri & anak-anak.. Tapi topiknya more tu suami isteri.

Okey jom kita tengok apa yang penting dalam diskusi mereka... Allaah SWT telah perintahkan kepada lelaki yang bergelar suami WAJIB memberi nafkah yang cukup kepada si isteri mengikut kemampuan suami. Nafkah seperti yang dimaksudkan adalah makan minum, pakaian & tempat tinggal. Berdosa kalau suami itu mengabaikan tanggungjawab tersebut.

Walaupun si isteri seorang yang berkerjaya & punya wang untuk menyara diri sendiri, tapi suami masih wajib menanggung & memberi nafkah zahir (selain batin) kepada si isteri. Jangan menambah hutang yang tidak-tidak sehingga si isteri terbiar & terbeban sama.

Jadi para suami janganlah kamu meremehkan hal-hal yang penting seperti ini.

Sunday, November 18, 2012

Bawal 5, 3 & 2 Tones

Assalamualaikum & Hye
Hari ni pergi cari tudung. Berhajat nak try tudung bawal biasa. Kalau bawal printed tu kecik. Tak sesuai lah. Bawal biasa ni nampak lebih besar dari bawal printed tu.
Petang tadi pergi Giant Batu Caves.. Beli barang sikit sambil tengok tudung lah. Terpikat pulak dengan tudung bawal 5 tones ni..Tengok yang macam pelangi tu iyalah tu.. Harga RM 20.
Hari ni ada pasar malam dekat jalan semarak tu.. Depan sekolah tu..Entah apa namanya tak tahu. Huhu.. Hajat nak beli getah ikat rambut. Ternampak gerai tudung. Singgah la apa lagi... Hehehe... So ambil lah 2 helai.. Harga RM 13/pcs. Satu colour greyish.. Satu lagi brown + orenge + whitish/cream macam tu lah.
Tengah survey lagi ni. Tapi via online sajalah. Mana nak dapat keluar memalam hari sesorang diri ni.. Mau nak bagi sangat En. Hubby tu..
Tengah survey online tadi.. Memang rasa rugi sangat lah. Nak tau kenapa? Sebab kat online shop tu bawal 5 tones just RM 12!!!! Giler terkejut.. Tapi bukan boleh nak pulang-pulang pun kan.. Redha jer lah.
1st pic. : 3 tones
2nd pic. : 5 tones
3rd pic. : 2 tones

Saturday, November 17, 2012

Green Tea (^_^)

Assalamualaikum & Hye

Waahh...Tetiba nak update pasal green tea ni..
Semalam my aunty datang hantar anak dia
dekat UTM tu..
Singgah la dekat rumah Hana. 
Dia pun sama penyakit macam Hana jugak...Gastrik / angin..
Huhuhu...

Lalu dia cadangkan kepada Hana untuk try
Green tea..
Sebelum ni pun Hana pernah jugak sesekali minum
green tea yang dalam botol tu..
Jenama ni lah yang my aunt suggest for me..
Okey..Hana pun cuba la..
Tanpa gula.
Hurmm...So tadi Hana pun search la info pasal green tea..

Khasiat Teh Hijau

  • Membantu menurunkan paras kolestrol & menjaga tekanan darah (sama seperti Oat .)
  • Menyembuhkan lelah & batuk .
  • Membantu memperkuatkan sistem kekebalan tubuh badan untuk melawan penyakit .
  • Menghancurkan bakteria yang menyababkan plak dan kerosakkan gigi (macam ubat gigi !)
  • Membantu mencegah dan menghancurkan  sel-sel kanser .
  • Mencegah penyakit kardiovaskular seperti sakit jantung . 
  • Mampu mengurangkan stress dan membantu mengendurkan saraf . Boleh cegah penyakit seperti amnesia & demensia .
  • Mampu menyihatkan kulit wajah menjadi lebih berseri , rambut sihat , dan mengurangkan tanda-tanda penuaan .
  • Mengurangkan ruam & alergi .
  • Melindungi payudara dari serangan kanser .
  • Menggalakkan pembakaran lemak .
  • Mengekalkan kecergasan memori dan fungsi otak . (Pelajar digalakkan amalkan minum teh hijau) 
  • Mencegah mulut berbau .
  • Melindungi paru-paru dari racun rokok .

 Ini adalah antara khasiatnya..
So apa salahnya kita amalkan dalam kehidupan harian kan?
Hargailah nikmat kesihatan yang dikurniakan olehNYA..
Bila sakit, siapa juga yang susah kalau 
bukan tubuh badan kita sendiri..Kan?

May be Hana nak cuba minum dari brand lipton / boh pulak..
Tengok apa rasanya..
Akhir kata....
Ingatlah pesanan ini...
.
.
.
.
.
" mencegah lebih baik dari mengubati "

Jadi...Renung-renungkan..
Selamat beramal.. (^_^)

Friday, November 16, 2012

Bosan

Assalamualaikum & Hye


Hurmm...Entah kenapa terasa bosan pulak. 
Macam tak ada apa nak dibuat. 
Buat itu rasa tak kena..
Buat ini pun rasa tak kena. 
Jadi...Nak buat apa ya?

Kejap lagi nak call ke ward tanya diorang roster minggu ni dengan minggu depan..
Semalam katanya belum siap.
Harap-harap sister luluskan permohonan cuti ku..
Tapi bila duduk kat rumah saja memang bosan la kan..
Nak keluar jalan-jalan pun...
Faham-faham sajalah...Tengah-tengah bulan ni kan..
Fulusnya kureng...Huhuhu...

Teringin sangat nak pergi melepak..
Melepak di atas bukit sambil tengok pemandangan
kotaraya KL ni..
Teringin nak merasai hembusan angin pantai yang sejuk..
Macam-macam la yang indah-indah lagi yang nak dirasai..
Tapi...Semuanya sekadar angan-angan...
Tak akan berlaku..

Stress di tempat kerja pun membuatkan mood hilang..
Macam-macam perkara yang tak masuk akal nak dibuatnya...
Sabar sajalah kan..Nama pun kuli...

Apa pun Hana amatlah berharap yang Hana akan jadi antara calon yang berjaya 
dalam interview baru-baru ni...
Hana tahu anda semua yang membaca entri ni semuanya baik hati..
*wink..*
Jadi, mohon anda doakan Hana berjaya ye... (^_^)
Thank Q so much!!!!
Lurve u all!


Err...Ada sesiapa yang tahu tak interview tu bila akan keluar keputusannya?
-temuduga jururawat u29-
Kalau ada yang tahu, please let me know ya..TQ..


Wednesday, November 14, 2012

VCO Catalyst

Assalamualaikum & Hye

Semakin memerlukan VCO... Terlalu banyak kebaikan VCO seperti yang diketahui umum. Tapi VCO sekarang kekurangan stock. Stock VCO akan sampai tidak lama lagi.

Sesiapa nak order, boleh order sekarang. Bila stock sampai boleh terus buat bayaran. Make sure order banyak-banyak untuk stock sendiri. Lepas ni tak risau lagi kalau lambat restock.. Huhuhu...

Don't miss okey!

Anything...
Email to beautygallery00@gmail.com
SMS to 013-979-3421
Inbox to FB Page ST Online Shop


Semoga Jadi Calon Yang Berjaya

Assalamualaikum & Hye

Sorry sebab tak update tentang interview yang berlangsung pada 10/11/2012 baru-baru ni. A little bit busy dengan kerja & penat.

So now nak cerita sikit la. Interview tu berlangsung dengan baik. Mostly Hana boleh jawab. Tapi bab darah gemuruh tu memang tak boleh elak. Datang jugak walau tak diundang. Huhu..

Masa interview ada 2 penemuduga & 2 orang calon yang ditemuduga. Dari satu seginya.. Cara macam tu bagus. Sebab kita kurang gugup sebab rasa macam ada teman. Dari satu seginya lagi, penemuduga boleh detect siapa yang lebih menonjol.

Apa pun.... Hana teramatlah berharap Hana adalah antara calon yang berjaya dalam temuduga tersebut. Ameen... Doakan untuk Hana yea... Thank Q dear.friends.. I luv u all.. (^_^)

Ni lah salah seorang calon yang Hana kenal semasa dalam perjalanan nak naik ke tempat temuduga. Huhu.. Orang Sabah. Mula-mula tengok dia, tak perasan pun muka dia macam room mate Hana. Lama-lama tengok macam my room mate masa study dulu. Ade la snap pic. dengan that girl. Huhu..


Friday, November 9, 2012

Stress!!!

Assalamualaikum & Hye

MasyaAllaah...
Stressnya rasa...Macam-macam masalah timbul.
Ingatkan hari ni will be going smoothly.
Rupanya macam-macam hal..
Dah la kerja 2 staff nurse 1 AN...
Adoi..Kerja banyak. Yang bekerja 3 orang saja.
Dengan bapak patient mengamuk.
Nak handlekan bapak patient tu lagi, report lagi Dr. buat round lagi.
Last-last report tu tak buat.
Ayyark!

Tak habis di situ. Datang lagi hal lain.
Tak tau nak cakap apa la.
Memang tengah dalam keadaan yang sangat & amat stress sekarang.
Rasa nak menangis, menjerit.
Tapi tak terdaya.

Dah lama tak balik pukul 10 malam.
Hari ni merasa la balik pukul 10 malam.
Dah hilang mood nak study.



Berdebar-debar Jantungku...

Assalamualaikum & Hye


Hari ni hari terakhir untuk buat persediaan dari segi mental & fizikal.
Pergh!!
Berdebar sangat-sangat ni...
Bak lirik lagu ni...
*berdebar-debar jantungku...bila mendengarkan namamu..
Err...betul ke macam tu liriknya..Ah...Pedulikan...Hehehe..

Sungguh tak keruan ni. 
Asyik terfikirkan interview esok (10/11/12)..
Cantik pulak tarikhnya..Semoga resultnya nanti secantik tarikhnya lah jugak.
Tak tahu dah nak study apa..
Tahu panggilan pun last minute..
Haru biru jugak lah.

Hari ni kerja petang.
Hati tak keruan. Dah la jadi TL pulak tu petang ni.
Pesakit pulak ramai..
Oh Ya Allaah...Permudahkanlah segala urusanku di hari yang penuh barakah ni..
Semoga dapat bekerja dengan baik hari ni.
Semoga tidak tertinggal apa-apa..

Err...Interview one by one ke atau beramai-ramai yea? 
Ni pun satu masalah jugak. Kalau beramai-ramai..
Takut paling tinggi. Score 10. Huhu...


Hurmm...Mak, Abah, Nenek dengan adik Hana yang bongsu tu ada di rumah.
Excited betul mak dengan abah dengan interview ni. Maklumlah dah lama menanti..
Akhirnya berjaya jadi calon temuduga..
Semoga berjaya jugaklah jadi calon yang berjaya dalam temuduga tu...Ameen...

Kawan-kawan yang disayangi...
Doakan kejayaan untuk Hana yea...
Terima Kasih (^_^)...

Interview oh Interview...





Wednesday, November 7, 2012

Pengesahan?

Assalamualaikum & Hye

Alamak... Nak salinan yang disahkan la pulak. En. Suami dah la tak ada. Kalau tidak boleh mintak Inci Boss dia tolong sain & cop pengesahan. Nak mintak tolong paksu pun tak dapat jugak. Sijil-sijil semua di sini. Adik pun dah 'pos' balik petang tadi. Lupa nak kirim sekali.

Hurmm... Nak mintak tolong mana-mana jiran floor ni agaknya boleh kot yea? Dorang ni kan pangkat tinggi belaka.. Tak kan tak boleh tolong kan? cop kan je pun dengan sign. Tak banyak mana pun. Kalau berkira jugak tak tahulah nak kata.

Ya Allaah,
Berdebar sungguh. Tak tahu nak study apa ni...

Alhamdulillah..Syukur. Tapi Berdebar..

Assalamualaikum & Hye

Waaa....Terkejut sangat bila mak call bagitau memang surat
panggilan temuduga.

Begini ceritanya...
Semalam mak tanya ada tak Hana beli apa-apa barang 
hantar ke alamat rumah di kampung.
Sebabnya ada posmen hantar kertas kuning yang pos laju punya tu..
Kan kalau tak ada orang sign ambil barang kita,
Kita kena pergi ambil barang tu di pejabat pos..
So di rumah mak memang tak ada orang.
Mak Abah kerja.

Seingat Hana tak ada pulak Hana beli barang hantar ke
alamat rumah di kampung.
Tertanya-tanya la jugak surat apa yang sampai nak kena
pos laju..
Mesti surat penting..
So hari ni tanya mak balik sama ada dah pergi ambil ke belum.
Mak cakap nak suruh abah ambilkan.
Mak pun risau takut-takut surat panggilan temuduga..
Waaahhhh....Sekali betol la...

Sekarang tengah berdebar...
Takut sebab dah lama tak bertemuduga katakan...
Datang lah darah gemuruh Hana ni.
Sekarang tengah baca ni....


Semoga ilmu-ilmu yang terkandung di dalamnya
dapat Hana gunakan & bantu Hana hadapi temuduga yang
bakal berlangsung 10hb ni...

Kepada anda yang membaca entri ni,
Mohon doakan Hana berjaya hadapi sesi temuduga ni dengan jayanya...
& menjadi calon yang berjaya dalam temuduga tu...


Tuesday, November 6, 2012

Angin Lagi!

Assalamualaikum & Hye

Allahuakhbar...
Angin datang lagi. Kembung perut, seksa rasanya. Dah la malam ni kerja. Ya Allaah.. Sembuhkanlah sakitku ini.

Blogwalking? Dah Lama Tinggal

Assalamualaikum & Hye

Dah lama tak buat blogwalking..
Sejak-sejak tak sihat bulan lepas dah tak pernah buat blogwalking
sampailah ke hari ni..
Badan ni masih lemah. Dengan sakit kepalanya..
Pendek kata masih tak sedap badan.
Mudah-mudahan cepatlah sembuh & kembali sihat.

Rindu nak ber'blogwalking' macam dulu-dulu...
Nampaknya follower pun makin berkurang.
Tak apalah sesiapa yang ikhlas follow Hana,
in sha Allaah..Orang lain akan ikhlas follow dia jugak.
Unique visitor pun dah berkurang..
Nak buat macam mana kesihatan tidak mengizinkan
untuk Hana pergi 'ziarah' blog anda..

Kepada yang setia menanti entri-entri terbaru 
daripada Hana...
*wah..bajet orang dok tertunggu-tunggu entri dia..hewhewhew...*
Maafkanlah Hana yea..
Kepada yang setia follow blog ni & selalu datang jenguk blog ni..
Terima kasih Hana ucapkan..
Mudah-mudahan ada lebih ramai readers & followers lain 
lakukan yang sama terhadap blog anda yea..


Semoga Menjadi Penghapus Dosa-Dosa Kecilku

Assalamualaikum & Hye

Ya Allaah..
Selepas satu, satu lagi datang..
Terlalu banyak dosa ku terhadapMu..
Semoga segala kesakitan yang kurasai ini akan menjadi penghapus untuk dosa-dosa kecilku..

Ada Lagi Yang Tak Kena

Assalamualaikum & Hye

Hurmm..Mula-mula masalah dengan lung...
Dah berubat..Lega.
Datang pulak masalah sakit perut & tak selesa...
Makin berkurang & dah hampir sembuh..
Kali ni disusuli pulak sakit kepala & pening yang tak terhingga..
Hari ni pulak rasa tak selesa dengan tekak..
Rasa loya pun ada..
Hai la badan...
Apa yang tak kena ni?

Dah la stress dengan masalah yang tak selesai..
Lepas satu, satu yang datang...
Entah macam mana nak selesaikan pun tak tahulah..
Tak jadi kalau sebelah pihak saja yang 
asyik mengalah...
Itu berat sebelah namanya..Tak ADIL.

Stress memikirkan semua ni..
Terlalu rindu nak mengadu kepadaNYA...
Tiada teman untuk mengadu perihal hati yang terluka...
Hati kalau dah terluka sukar nak diubati.

Entahlah...
Tunggu & lihat setakat mana boleh berdepan dengan semua ni.

Wahai hati kecil,
Semoga kamu akan tersenyum bahagia satu hari nanti.

Friday, November 2, 2012

Bertaut Pada CintaNYA

Assalamualaikum & Hye

Tiada ayat yang mampu menggambarkan betapa remuk redam
perasaan hati ini.
Kecewanya hanya Allaah yang mengetahui..
Tak mampu rasa nak meneruskan kehidupan sebegini.
Rasa diri ini terlalu lemah.


_________________________________________________________

Cinta itu terlalu indah...
Lebih indah jika kita tautkan cinta itu kepada Yang Esa..
Kita selalu melupakan Pencipta kita..
Tapi DIA tidak pernah sedetik pun melupakan kita.
Betapa DIA amat menyayangi kita..
Kita selalu alpa dengan semua nikmatnya.

Mencintai yang lain melebihi cinta kita kepadaNYA 
adalah sesuatu yang sangat tidak boleh diterima.
Kita mesti mencintai Yang Esa melebihi perkara lain...
Barulah hidup kita lebih tenang & kita akan dapat sesuatu
yang amat indah dalam kehidupan kita.

Allaah SWT itu tidak pernah mengecewakan hamba-hambaNYA...
Percayalah kepada ketentuan Ilahi...
Mengadulah kepadaNYA jika terasa sangat kecewa..
DIA sentiasa ada waktu untuk mendengar.

Sesungguhnya cinta kepada manusia adalah sesuatu yang
sia-sia jika tidak kena pada tempatnya...
Bertautlah cintamu kepada Ilahi...
Cinta kepada Pencipta itu adalah sesuatu yang lebih bermakna.
Pasti kita tidak akan merasa kecewa dengan cinta Ilahi.
_________________________________________________________


Wednesday, October 31, 2012

Sayu Hati

Assalamualaikum & Hye

Hari ni habislah sudah MC yang doc. bagi. Walau badan masih terasa lemah.. Tapi kita kena kuatkan jugak badan..Kuatkan semangat. Ada tugas yang harus dilaksanakan. Cuti lama pun badan tak sihat makin lemah kot. Mana la tau bila kita mula bergerak aktif, badan pun akan lebih sihat.

Tapi.... Jauh di sudut hati ni terasa sayu sangat nak berpisah dengan mak dan abah. Dah tak dapat nak bermanja dengan mak dan abah. Maklumlah lepas keluar dari ward, mak abah yang jaga kat rumah. Nak salam dengan mak abah tadi terasa sebak. Tak terucap apa2 hatta ucapan 'terima kasih'... Sebak!

Sayunya rasa... Mak Abah... Ketahuilah anakmu ini amat menyintaimu...


Tuesday, October 30, 2012

Keselesaan...Hargai Kehidupan..

Assalamualaikum & Hye

Selesakah anda dengan kehidupan anda kini? Adakah anda masih mencari sesuatu yang lebih selesa daripada apa yang anda miliki hari ni?

Okey, ini bukanlah iklan peluang perniagaan atau peluang merubah kehidupan kepada keadaan yang lebih selesa. Apa yang Hana nak cakap ni tentang kehidupan masa kini. Kepada mereka yang mengintai peluang perniagaan untuk merubah kehidupan kepada keadaan yang lebih selesa tu... Silakanlah... Pastikan anda pilih jalan yang betul.

Keselesaan yang Hana maksudkan adalah kesihatan tubuh bdan kita. Bila mana tubuh badan kita sedang sihat itulah keselesaan yang terbaik dalam kehidupan kita. Percayalah! Ia satu nikmat & rahmat yang tidak terhingga dalam kehidupan kita. Bila tubuh alami kesakitan, rasanya sangat perit. Saat itu barulah kita akan rasa tubuh yang sihat itu sangatlah berharga. Kepada anda yang masih sihat tubuh badan tu jagalah kesihatan dengan sebaiknya. Once your body had pain... segala keselesaan & kekayaan yang ada dah tak berguna lagi.

Tak guna ada duit berjuta kalau badan sakit. Nikmat kesihatan yang Allaah S.W.T berikan kepada semua hambaNYA adalah nikmat yang tidak ternilai harganya. Tidak akan ada nilai gantinya. Bila badan dah sakit-sakit macam ni barulah Hana sedar betapa kita wajib mensyukuri setiap nikmat yang DIA berikan. Nikmat pemberian Allaah S.W.T itu terlalu luas. Tidak terhad kepada harta benda & wang ringgit semata-mata. Selama ni Hana selalu berfikir....'Andainya aku punya banyak wang..'
Tapi hari ni Hana selalu memohon agar dikurniakan nikmat kesihatan tubuh badan akal dan rohani. Tiada yang lebih penting melainkan nikmat kesihatan.

Peliharalah kesihatan anda sebaiknya.. Hana dah merancang, lepas ni bila kesihatan dah kembali stabil, Hana akan cuba amalkan gaya hidup sihat. Tak mahu malas-malas lagi. Bila ada masa, nak bersenam keluarkan peluh. Tak semestinya kena berlari @ ber'jogging' di tanam... Berjalan kaki sampai keluar peluh pun kira senam jugakkan? Apa pun diharapkan anda di luar sana hargailah kesihatan anda sebelum anda jatuh sakit....macam saya...Huhuhu...Bersyukurlah dengan setiap nikmatNYA...

Renung-renungkan...Selamat Beramal!
      

Monday, October 22, 2012

Alone + Pain

Assalamuaaikum & Hye

Ya Allaah...
Sakit sungguh urat perut/abdomen ni.. Tak  tertanggung sakitnya bila terpaksa melepaskan batuk. Perit betul rasanya. Malam ni tak ada orang nak tolong urut perut yang sakit ni. Sedih pulak rasanya. Tapi apa boleh buat... Tugasan penting sedang menantinya.

Petang tadi Mr. Hubby dah bertolak balik ke Penang, meneruskan kursusnya. Tu pun dah rasa bersyukur sebab dia dapat pelepasan untuk sehari..'hari ni la.' Patutnya dah kena balik hari ahad lagi. Adoiyai.... Sakit pinggang jugak ni..Tungku moden tu pun tak bawa bersama. Kalau tidak boleh lah buat bertungku...

Seksa sangat rasanya. Tak batuk tak apa. Tak rasa sakitnya. Bila batuk tu yang tak tertahan. Rasa macam nak cabut urat yang berkaitan tu bila batuk, then letak balik bila tak batuk. Huhuhu.. Kalaulah boleh buat macam tu kan...

Err.... Alang-alang tu nak tanyalah... Sesiapa tahu cara nak kurangkan sakit macam ni selain makan ubat tahan sakit. Dengan angin satu badan lagi.. Tegang ssemacam perut ni. Hurmm... Ya Allaah...Bantulah hambaMu ini. Kena tinggal sorang-sorang ni tak best rasanya. Bosan. Tapi ingat nak rest lagi kat hospital. Esok tengok macam mana...

Tolong ye, anybody yang ada cara tertentu untuk keluarkan angin dalam badan + kurangkan rasa sakit urat perut ni....Pendapat / pandangan anda amatlah dihargai... Huhuhu...

Alhamdulillah.. Better Today

Assalamualaikum & Hye

Dengan penuh kesyukuran ku panjatkan kepada Ilahi.. Hari ni rasa lebih baik daripada semalam. Batuk dah kurang. Cuma ada sikit-sikit la rasa tak selesa dekat abdomen. Kembung perut sebab angin. Tapi lagi kurang la daripada semalam. Hurmm... Syukur sangat-sangat..

Mujur Mr. Hubby ada. Boleh la dia tolong beli makanan bila terasa lapar. Yang tak best menu breakfast, lunch dgn dinner je yang tak best. Asyik menu sama je tiap hari. Memang bosan. Tapi syukur la jugak sebab ada makanan daripada tak ada langsung tu.

Semalam makan cheese cake sebab teringin. Hari ni ingat nak makan ayam penyet la pulak. Hehe..
Selera nasib baik tak kurang. Ngeeee~~~

Hari ni Mr. Hubby dah kena balik ke Penang. Semalam dia minta kebenaran ketuanya di tempat kursus untuk balik hari ni because of i was admitted. Petang nanti tinggal sorang la. Sabar sajalah..

Sunday, October 21, 2012

Nebulizer Reduce!

Assalamualaikum & Hye

Hari ni doc. datang and she said pernafasan better. Nebulizer dia reduce to 8 hourly semula. That mean petanda baik. IV Zinacef dah change to Tab. Zinnat. So dia add on symbicort. Huhu.. Selalu ajar pesakit pakai/guna symbicort tu.. Lepas ni pakai sendiri la pulak. Biasanya kalau nebulizer dah reduce to 12 hourly barulah doc. akan ada plan untuk discharge.

Ya Allaah,
Berikanlah kesembuhan kepada hambaMu ini. Namun aku syukur kerana Kau berikan kesakitan ini agar menjadi penghapus dosa-dosa kecilku.

Emm.. Tapi tak tahulah kan bila akan discharge tu. Mungkin jugak before raya qurban.. May be jugak raya qurban di sini.. Huhu.. Nasiblah kan. Terima saja seadanya. Ni lah time nak berehat lepas menahan sakit yang dah lama tu. Apa pun kita doakan semua baik-baik belaka. Ameen...


Saturday, October 20, 2012

Batuk Makin Galak... Tandanya?

Assalamualaikum & Hye

Sejak semalam batuk makin galak pulak rasanya. Tak tertahan rasanya. For me sebagaimana pengalaman menjaga orang sakit yang macam keadaan Hana ni... Bila dah dapat nebulizer, salur pernafasan dibuka. Mukus-mukus dicairkan. Sebab tu lah batuk makin menjadi, nak keluarkan mukus yang dah dicairkan tu.

Semalam kena NBM start 12MN untuk buat test blood for GSA. Terjaga pulak around 4 am... Lepas tu rasa pening tak boleh tidur dah. Dengan pening tetiba. Tahan sajalah. I faham keadaan & tugasan s/n di ward. Tu belum tahu resultnya lagi. Tak larat sangat rasanya.

Penat lain macam... Ye lah sebab batuk yang makin menjadi tu. Readers yang baca entri ni, harap awak semua doakan kesembuhan untuk Hana ye. Allaah S.W.T saja yang dapat balas kebaikan awak semua. Thank Q so much dear friends...


Friday, October 19, 2012

Time For Rest! Part 2

Assalamualaikum & Hye

Sambungan daripada entri sebelumnya.

Dalam pukul 4 pm kot Hana dipindahkan ke katil 4 bedded yang ada pesakit. Lega sikit rasanya. Tak adalah takut.

Rasa penat sangat. Mengantuk jangan cakap la. Lepas azan asar tu nak solat la. Bila nak angkat takbir... Rasa sakit sangat tempat dicucuk branula tu. Sabar sajalah. Buat setakat mampu sajalah... Boleh kan..

Pesakit sebelah Hana ni memang dengar tu macam perfectionist la... Sorry kakak bukan nak busy body, tapi dah kakak cakap kuat, saya dengar. Maaf ye.

Cara dia bercakap dengan anak-anak, suami & orang yang tolong jaga anak-anak dia tu memang boleh agak la yang dia ni jenis nak sempurna semuanya walaupun dia tak dapat uruskan keluarga sebab masuk ward. Tapi yang Hana respect tu, dia wajibkan anak-anak dia solat berjemaah dengan suaminya, tanya detail anaknya dah berapa hari datang bulan,bila boleh solat. Walaupun mungkin anak-anak dia akan rasa sedikit rimas dengan sikap mami diorang, tapi itu adalah satu sikap yang sangat patut dipuji. Lain-lain yang Hana terdengar anak perempuan dia yang boleh diharap dengarnya... Kena pastikan keadaan rumah bersih, selamat & bersih (kunci pintu & tingkap, off aircond, sidai tuala adik-adik dengan kemas).

Fuhh... Boleh agak kakak ni agak cerewet. Tapi cerewet dia tu rasanya bertempat bagi Hana. Disiplin anak-anak perlu dididik dari kecil bila tiba masanya (kena pada usia mereka). Kalau dia call anak-anak dia & orang yang tolong jaga anak-anak dia tu... Mesti ada saja yang ditanya pasal keadaan rumah & suruh buat itu & ini.

Satu yang tak best bila dok 4 bedded kena kongsi toilet. Kongsi tu tak apa. Cuma yang tak best, bila time kritikal Hana nak guna toilet tu ada la sorang opag ni pun nak guna jugak. Bila Hana masuk toilet, dok kejap dia dah sampai depan pintu toilet. Tak khusuk pulak rasanya orang dok tunggu kita keluar toilet. Huhu... Dengan orang lain tak ada berebut. Dengan dia ja. Bukanlah berebut macam mana.. Cuma macam tu lah.. Hana masuk je dia pun sampai depan toilet. Hewhewhew...

Pagi tadi Hana dah pindah ke single room. Okeylah, tak ada lah nak busy body dengar kakak tu memastikan anak-anak dia & rumahnya tu perfect... Tak ada dah nak berebut toilet dengan opah tu. Lagipun mintak single room ni sebab mr.hubby kata dia nak balik hari ni. Kalau dok 4 bedded tak boleh menunggu. Kesian pulak dia balik pun hujung minggu je. Nak tidur dirumah sorang-sorang tak sedap pulak rasanya.. Kesian.. Huhu..

Time For Rest!

Assalamualaikum & Hye

Date : 18/10/2012
Place : Klinik Pakar

Menunggu doc. (specialist) masuk memulakan kliniknya. Orang-orang yang ada appointment dulu yang dipanggil. Penat betul menunggu. Maklumlah kan baru habis kerja malam. Penat tak habis lagi.

Bila dipanggil tu, doc. dah check. Dia tanya la nak ambil ubat dulu @ masuk wad. Hurmm.. Memandangkan sebelum ni dah ambil ubat banyak kali.. Bagitau doc. nak admit lah. Rehat kat ward sambung nebulizer. Baru efektif kot.

Dah masuk ward dalam pukul 11.30 ke pukul 12 macam tu lah. Makanan tengah hari dah tak ada dapat makanan lah sebab dah lewat. Menahan laparlah sampai ke pukul 6.30 pm. Antara waktu tu apa lagi nak dibuat... Tidurlah. Kepala pun pening la sikit. Pukul 3 pm macam tu barulah diorang datang insert IV Line. Selalu insert branula kat orang. Today my turn la di 'insert' kan.. Sakit... Huhu... Tak pandang pun masa s/n tu insert branula. Macam tu la rasanya ye bila Hana insert kat pesakit.

Then buat  CXR... Balik ward tidur balik. Huhu.. Tunggu nak pindah ke katil bilik lain. Pesakit katil depan Hana ni nak discharge. Takut pulak tetiba dok sorang-sorang.

*sambung next entri untuk cerita selanjutnya.huhu..


Again!

Assalamualaikum & Hye

Date : 18/10/2012
Place : A&E department

Sangat penat sebab asyik batuk yang tak henti-henti. Makin galak pulak batuk ni. Dah tak tahan, kebetulan hari ni sleep day. Tunggu jugak la ketua unit untuk ambil borang untuk dapatkan rawatan.

Dah jumpa MO di A&E ni. Dia bagi nebulizer dulu. Then refer specialist. Dah la banyak kerja jugak nak buat ni. Bila sakit macam ni semua tergendala. Now ambil nebulizer dulu then jumpa specialist.

Specialist pukul 11 pagi baru ada. Balik dulu la mandi, tukar baju lepas nebulizer. Ya Allaah, berikanlah kesembuhan ke atasku.. Ameen..


Wednesday, October 17, 2012

Berkorban Hati & Perasaan

Assalamualaikum & Hye

Entah kenapa di waktu dinihari macam ni terasa nak berbicara soal hati & perasaan.. Apa yang tidak kena? Tak ada apa kot. Cuma nak berkarya di tengah malam buta. Idea baru datang apa boleh buat. Huhuhu..

Kalau nak cakap soal hati & perasaan ni, memang susah. Sebab kita tak boleh puaskan hati & perasaan semua orang. Kita buat ini, orang ni okey. Tapi orang lain tak okey. Kita buat begitu, orang tu okey. Tapi orang ni tak okey.

Pendek kata, kita buatlah macam mana pun tetap tak dapat puaskan hati orang lain. Cuma apa yang kita boleh buat, kita cuba buat & berserah padaNya. Mohon agar semuanya dipermudahkan & dapat diterima oleh semua.

Dalam sesuatu perhubungan, kalau kita buat sesuatu fikirkan juga perasaan pasangan kita. Jangan pula sampai kita buat ikut suka, tak pedulikan perasaan dia. Kita kena saling menjaga hati & perasaan pasangan. Supaya tidak timbul masalah terasa hati / tersinggung yang berpanjangan.

Adakalanya kita kena berkorban hati & perasaan demi mencapai sesuatu kejayaan @ impian. Terpaksa berjauhan dengan keluarga, untuk mencapai impian & kejayaan bukanlah sesuatu yang mudah. Namun andainya itu mampu mengubah kehidupan keluarga itu kepada keadaan yang lebih senang, kita kenalah berkorban. Tak boleh la nak fikirkan perasaan kita saja.

*sekali lagi Hana tak tahu adakah tajuk & isi kandungan ni saling berkaitan @ ke laut.maaf sebab otak ni masih tak betol rasanya.

Tuesday, October 16, 2012

Entri Blurr

Assalamualaikum & Hye

Entah kenapa hari ni terasa tak menentu..
Macam ada sesuatu yang tak kena.
Gelisah ada, tak senang duduk, memikirkan sesuatu..
Tapi tak tahu apa yang difikirkan tu..
Hurmm...Entahlah..
Macam serabut pun ada..

Terfikir pulak kerja malam ni macam mana agaknya.
Apa yang menanti...
Baik kah @ burukkah?
Tapi apa yang diharapkan adalah semuanya dalam keadaan
baik-baik saja...
Semoga Allaah S.W.T hindarkan yang buruk-buruk..
Ameen..

Tapi rasa tak tenang ni tak tahu apa punca...
Maklumlah macam-macam yang berlaku dalam sehari dua ni.
Cuti tahunan baru ni macam tak cukup.
Rasa tak puas berehat.
Tapi nak buat macam mana. Sudah takdirnya kerja
begini, kena terimalah apa adanya...

Hana tak tahulah readers luar sana faham ke tidak apa
yang Hana katakan ni.
Sebab Hana pun macam blurr apa yang Hana katakan...
Motif entri ni ditulis...
Huhuhu...

(google)

Monday, October 15, 2012

Nak Promot Diri Sendiri Ke?

Assalamualaikum & Hye

Just came back from Maybank Branch in SP. Ada kisah disebaliknya. Hehehe... Nak tergelak pun ada.

Bukan apa. Tadi pergi maybank as i state above. Uruskan something. Semasa nak uruskan semua tu, ada la kena berurusan dengan one of their officer. Ada sikit kekeliruan di situ. Check punya check baru ingat memang ada berurusan dengan maybank before this.

Dah settle tu, dia tanya la dah kerja@study lagi. Duduk di mana. Raya balik ke tidak. Pastu dia kata la dia orang melaka. Raya ni balik melaka naik motorsikal. Jauh gak kan balik melaka naik motorsikal. Dia kata motor besar kat luar tu dia punya la.

Terdetik dalam hati, 'ada aku kesah ke ko ada motor besar ke perari ke apa ke'...

Tak apalah, dia ingat i'm single kot. Tu yang nak try promot tu. Hehehe... Ikut suka hati dia lah. Not my bussines. Huhu..

Will Be Back A.S.A.P...

Assalamualaikum & Hye

Lama sangat nampaknya belog ni tak ber'update'. Almaklumlah sejak lepas dapat myalgia itu hari, badan masih lemah sampai ke hari ni. Itu yang jadi malas nak bernlogwalking tu.

Lepas dapat myalgia tu, demam tiga hari. Lepas habis demam, ni lah penyakit yang belum sembuh. Batuk. Dah berminggu batuk tak lega lagi. Di hosp. dah ambil ubat 2 kali. Habis 2 botol ubat batuk. Tapi masih tak kurang.

Jumaat yang baru ni, balik kampung (Kedah). Mak suruh pergi klinik yang adik dengan sepupu pergi masa diorang batuk hari tu. So dah pergi, first time la ambil nebulizer that day. Kat hosp. pun tak ada nak bagi nebulizer. Selalu bagi orang lain sedut nebulizer tu. Huhu..

After that dah rasa kurang sikit batuk. So dah 2 kali la ambil nebulizer. Okeylah dah kurang ni. Sambil makan ubat tablet. Moga cepat sembuhlah. Tak larat nak batuk bagai nak tercabut anak tekak, sakit dada. Tak tahan nak bergaduh dengan orang.

So after dah sembuh ni Hana akan update blog macam selalu.
*ceh,macam la ada silent reader or ramai readers.

Take care guys & gurls...assalmualaikum..

Thursday, October 4, 2012

Myalgia!

Date : 28/9/2012

Assalamualaikum & Hye

Akibat overuse of muscle. Badan mengalami kesakitan. Sakit & lemah hingga tak mampu bangun & berjalan. Hanya mampu bangun & merangkak. Sadis!

Mujurlah Mr.Hubby ada di rumah. Dapatlah dia tolong apa yang patut. Ingatkan esok nak MC saja. Tapi tak boleh sebab sekarang dah ada staff MC till dia bersalin.

Diikhtiarkan jugak untuk kurangkan sakit. Now dah boleh jalan. Alhamdulillah.. Sayang kamu selamanya.. tQ Dear..!
Lurve you ++++...(till infinity...) Huhu...

Tuesday, September 25, 2012

Jatuh Cinta!

Assalamualaikum & Hye

Waaa... Jatuh cinta lagi... Kekasih baru sungguh teruja. Eheee... Menyesal rasa tak kenal dari dulu. Tak apa.. Jangan gelojoh kata orang.. Slow-slow lah kan... Hehehe...

Okey...
Last month dah jumpa ibunya... Eh, last month ke awal bulan baru ni ek? Hehe.. Tak ingat la.

So dengan rasa tak sabar nak tunggu gaji bulan ni @ bulan depan... Terus pergi mydin cari. Tapi tak cantik sangat. Potongan tak menarik la. So try la jugak kan. Jadi tu jadi tapi hasilnya kurang menariklah.

So hari ni pergi cari kat chow kit pulak. Nasiblah jumpa juga di kedai tu. Err... Tapi tak tahu nama. So ambil dulu la sikit. Banyak pun tak terhasil jugak. Nak dapatkan satu pun berjam malah makan masa berhari-hari. Huhuhu...

Sudahkan yang itu dulu la. Baru boleh fikirkan yang lain.. Hai... Semakin hari semakin sayang. Menyesal sungguh tak kenal dari dulu. Kalau tidak mesti masyuk dah... plus pro. punyalah.

Okey fine!
Nak tunjukkan kekasih baru Hana.. Itulah kekasih baru Hana. Biarlah tak menjadi sangat. Biasalah baru belajarkan. Belajar pulak sorang-sorang. Tak ada rok guru. Berguru sama ibunya, si buku. Huhuhu...

Buat untuk pakai sendiri dulu. Nanti dah pro. boleh buat untuk mak & adik-adik. (^_^)


Sunday, September 23, 2012

Makan Free.. Heee... (*_*)

Assalamualaikum & Hye

Hari ni habis keje malam.. So kira sleep day macam biasa la. Tapi hari ni Hana ada pergi hadiri kenduri kawen member satu tempat kerja.

Comel pengantinnye. Dia sekarang further study for post basic midwife. So dah tak kerja sama dengan kami la. Sejak bekerja di hospital, ni lah baru nak attend kenduri kawen member setempat kerja. Huhu.. Lagipun mr.hubby tak balik minggu ni. So dah mintak dengan dia nak datang dengan kekawan..

Next entry Hana update with other pict. Okey...


Saturday, September 22, 2012

Hormati Waktu Orang Lain Juga

Assalamualaikum & Hye

Apa perasaan anda jika menerima panggilan telefon daripada sesiapa dan ia bukan terlalu emergency... Atau joleh dikategorikan bukan emergency?

*wah...panjang kemain soalan....

Bukan apa, baru-baru ni time tu ada lah dalam lingkungan pukul 12 tengah malam ke pukul 1 pagi macam tu la.... Hana dapat call daripada kawan tanya if Hana boleh jemput dia ke tidak esoknya. Waktu macam tu mestilah nak tidurkan.. Nak lagi baru habis kerja malam. Rehat nak lebih la. Suami ada pulak masa tu. Mesti la dia ingat sapa pulak yang call wife dia memalam buta kan. Kebetulan lagi, masa tu mak sedara Hana & family dia ada di rumah.. Andainya dia call lebih awal contohnya petang sikit ke atau lebih baik hari sebelum dia bertolak ke.. Atau masa dia plan untuk datang ke K.L ni... Boleh la Hana fikirkan macam mana. Spoil mood...
Bukanlah tak nak tolong...

Hana dengan en.suami pulak sekarang ni just jumpa hujung minggu je. So setiap masa kami itu adalah berharga. Macam this week en.suami tak dapat balik.. Hurmm... Tak tahulah apa dia(kawan Hana) fikir pasal Hana. Hope dia tak salah faham.

Kalau you all pun rasanya mesti rasa agak irritated kan. Lainlah kalau emergency, sebolehnya cubalah menolong. Kalau call @ plan lebih awal lagi okey. Bukan Hana tak suka, cuma rasa tak selesa la sebab masa yang ada dengan suami terhad. Terpulanglah apa pendapat you all... Tapi itu what i felt.

Kalau boleh kita hormatilah waktu orang lain terutamanya yang sudah berkeluarga.

*maaf kawan sebab tak dapat tolong...

Wednesday, September 19, 2012

Roti Bakar Pun Boleh La...

Assalamualaikum & Hye
Hurmm... Balik kerja dah pukul 10 malam. Pastu lapar. Teringat ada lagi nasi yang masak tengah hari tadi. Makan nasi dengan ayam 2 ketul (saiz kecil macam anak ayam..huhu..). Lepas tu ingat nak goreng telur hancur buat makan dengan roti @ panaskan bake bean. Huhu...

En. M (alas) datang. So sapu planta + jem blueberry, bakar. Hehehe... Bila makan... Ummm.... Sedap! Esok lusa dan lepas-lepas ni nak buat lagilah. Buat roti bakar ni untuk Mr. Hubby pun dah okey dia. Buat alas perutkan.

Rindu pulak kat Mr. Hubby... Err... Okey memang setiap saat pun rindu. Even every weekend he came back here.

Monday, September 17, 2012

Oh My ALBA!

Assalamualaikum & Hye

Sungguh gembira rasanya hati ini...
Mengapa?
Sebab My Love & Only One ALBA dah dijumpai...

Rupanya Hana letak dalam plastik handphone. Plastik yang 'blackberry' tu... Huhuhu... Plastik tu pulak duduk dalam laci kabinet tv ni. Yang dok selongkar sebelum  ni tak jumpa la sebab cari dalam bilik...

Tapi...
Ada jugak yang kurang seronok...
Sebab duit Hana simpan tak jumpa. Duit untuk bayar insurans pun tak jumpa-jumpa lagi ni.
Entah ke mana hilangnya.
Nak kata salah letak pun tak tahulah..
Sebab Hana rasa betul dah simpan kat situ. Tak sure lah...

May be bukan rezeki lagi kot. Nanti lama-lama nanti jumpa la tu kan. Hurmm... Bahaya jugak orang yang suka letak barang rata macam Hana ni kan? Kalau letak benda lain tak apa. Ni tak ingat letak benda berharga macam duit, hanphone ke barang kemas ke apa ke yang berharga tu kat mana...


VCO (Virgin Coconut Oil) Catalyst Product

Assalamualaikum & Hye

Hurmm... Ada story nak share ni
Hehehe...
Excited actually...

Semalam borak dengan my aunt yang datang ke rumah
sejak khamis baru ni.
Dia tanya,
" muka hang bersih dah. tak dak jerawat dah. hang pakai apa? "
Hehehe... Berbunga dalam hati. 
Ada jugak yang perasan.

Tak lain tak bukan semestinya 
VCO lah...
Hana amalkan VCO selama lebih kurang 4 bulan barulah
dapat hasil macam ni.
Dulu masa study kulit muka memang banyak jerawat.
Pakai & makan ubat macam-macam...
Maksu Hana tu lah yang belikan macam-macam ubat...
But menghampakan...

Cumanya sejak lebih kurang setahun tu muka dah
tak seteruk dulu...
Tapi still agak tak best la bila tengok kulit muka sendiri..
Rasa tak yakin nak berhadapan dengan orang lain...

Survey & try macam-macam produk...
Lastly jumpa VCO ni...
So excited tengok testimoni orang lain kan...
Nak try jugak la.

So now kulit dah okey..
Kalau ada jerawat pun tak lah seteruk dulu
&
Jerawat tu cepat kecut...
Kulit pun rasa lembut & licin...

Hana baru amalkan VCO sahaja...
Sapu & makan...
Kalau tambah lagi dengan Collagen....
Lagi syok la hasilnya...

Nanti Hana balik cari gambar zaman student dulu..
Sekarang lappy rosak...
Ada kat kampung.. So tak dapat la nak cari gambar lama..

Saturday, September 15, 2012

Stress + Headache

Assalamualaikum & Hye

Tonight was a a bad night.
Tengah stress ni. Plus headache lagi.
Lain-lain okey tapi sampai kat census....
Serious rasa macam nak hentak kepala di meja laju-laju.
Tau kenapa? Sebab sakit kepala cari di mana yang salah, mana yang kurang.

Depan mata ni ada daily census dengan buku TL. Buka, selak & kelebek.... Tak jumpa-jumpa lagi ni. Now dah pukul 0300 H.
Grrr... Tension! Esok nak pass report ada berapa patient ni?

Si whiteboard (pt.list name) betul macam yang dibawa ke hadapan. Tapi dalam daily census salah la pulak.... Aiyoyo... Amma Appa....!

Bila nak betul ni???


Friday, September 14, 2012

Argh! Body ache!

Assalamualaikum & Hye

Adoi....mak...
Ayoyo...amma appa...
Sakit badan amat. Kenapa? Huhu... Sadis!

Semalam cuci rumah.. Err... Pindah rumah? Oh tidak.. Tidak sama sekali.

Ekceli semalam mop lantai rumah. Itu pun bahagian ruang tamu dgn dua bilik saja. Lagi dua bilik dengan ruang tamu tak sempat usik. Huhuhu...

Lepas ni kalau kena cuci satu rumah kena mohon bantuan la. Huhuhu... Habis ni sakit satu badan. Dah la tak sempat rehat. Rehat pun ada lah dalam satu jam. Malam tadi night duty. Tak berdaya rasa. Mujur tersangatlah sebab patient 12orang tak ramai sampai 20 orang lebih macam last week.

Hurmm... Kesakitan badan...

Wednesday, September 12, 2012

Vertigo? Apakah?

Assalamualaikum & Hye

Lately Hana asyik rasa goyang/pusing. Mostly terasa diri Hana macam pusing, kadang rasa environment around me yang berpusing. Malas nak jumpa doc. sebab takut kena admit ward. MC inpatient dah tak ada ni rasanya. Habis masa buat D+C hari tu.

Aduhai... Kalau tidak boleh admit ward buat investigation kan.. Tapi... Daripada apa yang Hana baca & apa yang Hana tahu... Mungkin ini adalah simptom VERTIGO.... Hurmmm....

Macam mana ni... Aduh... Pening pala chek..
Errr....

VERTIGO


Ally + Farah = Oh Sweet!

Assalamualaikum & Hye

Semalam tengok dalam FB saja.
Hari ni ternamapak dalam Mingguan Wanita lah pulak.
Jelous i tengok u tau tak...
Ohsem!
Sweet hunny bunny!
Uhuhu.... Mahu begitu juga...

Yang ada FB mungkin dah like fanpage Ally Iskandar...
Sangat sweet tengok pict. yang Ally upload kan.
Terasa nak juga begitu...
Tapi sape nak tolong shoot kan...

Nampak sangat bahagia kan? Tapi dalam Mingguan Wanita,
Ally ada katakan... Dia selalu pesan kepada Farah supaya sentiasa bersederhana.
Sebelum mulakan photoshoot untuk Mingguan Wanita,
Ally tetapkan semua yang berkaitan dengan isterinya termasuk
pakaian, solekan dan seumpamanya supaya dapat kekalkan imej muslimah si isteri.
Sebab dia bukan saja suami, malah imam, pelindung, penyelamat, dialah kekasih.

Oh sweetnya....!

Sesiapa yang akan berkahwin dengan lelaki/wanita pilihan keluarga, ambillah tips daripada Ally & Farah ni. Tak siapa yang berkahwin mahukan perkahwinan terhenti di tengah jalan. Pastinya kita mahu hanya maut yang memisahkan & bukan kerana penceraian. Kan?


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...