ads by nuffnang

Jom Join Them


Note for Visitor.

Welcome to my page! Thank Q for followed my blog. I will visit your blog after you left your link in comment form or via mister linky. Please klik the ads also (^_^). Feel free? Do visit my blog again. I will try to included a tips and info as much as i could. I'm sorry if any of my entry are mostly about my life, my story. Hope readers were enjoy reading my entry in my blog. Thank Q so much for being here!

Saturday, December 31, 2011

5 Peserta Bertuah " Hana Radzi First Give Away " (^^,)

Assalamualaikum & Hye..

Firstly..Hana nak mintak maaf to all of u yang ternanti-nanti 
pengumuman nama peserta bertuah tu..
Semalam Hana keje malam..
Balik tadi tido sampai tak hengat la
alamatnya..
Ni baru bangun tido..
Maaf sangat yea..

Haa...Berita baik untuk 48 orang peserta 
Hana Radzi First Give Away..
Hana sekarang dah buat pemilihan peserta bertuah ni..
Hana janji 5 orang peserta bertuah 
akan dapat hadiah kan?

Okey now Hana dah pilih..
Cara pemilihan macam cabutan bertuah tu la....
Hana sendiri yang pilih..
Hehehe...

So watch this video carefully to find out who's 
the 5 lucky person..

video


*sorry la kalau kualiti video tak memuaskan*

So kalau tak jelas..Ni Hana wrote down who the lucky..

nur faisha fatihah
dunia kebahagiaanku
azatie sayang
alvas-87-contest
atien

Congratulation to all of you..
Hana dah tunaikan janji untuk bagitau sape yang bertuah tu..
So hope pasni korang akan join lagi bila Hana buat GA,contest,lucky draw ke..
Hehehe..
Thank Q to all of you yang dah join my first GA..

Yang menang ni tolong bagi particular korang
Nama penuh, alamat nak hantar hadiah, no. phone, e-mel
kat hanaradzi@gmail.com dgn kadar segera..
TQ..

Friday, December 30, 2011

Do Not Flirt Me!!!

Assalamualaikum & Hye..

Alahai dunia..
Tak paham bahasa rupanya manusia sekarang ni..
Benda dah tahu sahih & benar..
Tetap jugak nak mencuba..
Tak paham dengan hampa ni..
Patut la dunia huru hara..Yang tau dah tak boleh..
Dok menonong langgaq jugak..

*apa benda la si Hana ni dok merepek sesorang ni kan?*

Tapi ni bukan merepek..benda betul kan?

Macam ni ceritanya..

Semalam pergi bayar season parking..
Mamat yang jaga tu memang dah lama macam nak approach Hana..
Tak tahu la kan setakat mana kebenarannya..
Tapi tingkah laku tu macam nak mengurat orang je kan..
Tapi biarlah kan..Positive thinking je lah..
Anggap je lah dia memang mesra alam camtu...

Dah semalam pulak..
Ada la mamat ni..Sms Hana..
..................................................................................

' Suhana? '

' Yup.Sapa sana? '

' Firdaus ni. '

' Firdaus KPTM ke? '

' Ye. Suhana mana ni ek? no. ada dalam sim. tapi tak ingat la yang mana. '

' Suhana yang serumah dengan ain,k.zura,nana. '

' boleh explain lagi tak? '
................................................................................................................

Oke..kalau camtu ko sengaje la tu kan..Ko haram tak kenal aku gamaknye.
Nak ajak aku sembang dengan ko?
Harap maap la yea.
Aku dah mengantuk. Laki aku dah tido.
Pegi la explain ko sesorang yea.

Apa kejadahnya la mamat ni..
Sungguh tak paham..

____________________________________________

Do not flirt me. Go find another woman & flirt them.

Thursday, December 29, 2011

Senarai Nama Peserta "Hana Radzi First Give Away"

Senarai Nama Bloggers yang menyertai " Hana Radzi First Give Away" :-


1.   FADZMEERA

2.   ALYNN   NYZAA

3.   SAKUSHI   CHAN

4.   DORAEMON   LURVE

5.   WANIEY   SYAZWANI

6.    OGY

7.    ZALINA

8.    JOEL   LESLIE

9.    ATIEN

10.  SYUHADA

11.  NIDA

12.  EYVON

13.  LIYANA

14.  NUR   FAISHA   FATIHAH

15.  CIK ROSE CUTE

16.  DUNIA   KEBAHAGIAANKU

17.  AINI   YUSOF

18.  ALVAS-87-CONTEST

19.  CIK   NAJIHA

20.  PUTERI   AUNI    KAMARUZZAMAN

21.  PINK   LAVENDER

22.  SURIANA   RAZALI

23.  GOLDEN   ROSE

24.  SPANAR   BURUK

25.  AFFAFKUSAYANG

26.  ANALYANA

27.  AZATIESAYANG

28.  UMMU   UKASYAH

29.  ZIE

30.  ASMAT90

31.  CELIO

32.  AYIEL

33.  JELAH

34.  QIENAH

35.  NANAKIMI

36.  BABY

37.  DIYANAWR

38.  TINTA   KIBOD

30.  INA   HASHIM

40.  FIEDA

41.  CIK LYNN

42.  DARLING NINI@MAMA COMEL

43.  IZA   AZMILIA

44.  CIK   PUAN   HADY

45.  SYIMA

46.  EIKA  NUR

47.  FADZILLAH KAMARUDIN

48.  AFIKAH SYAZWANI

Seramai 48 orang blogger telah menyertai my first GA..Ape pun a very big thank Q for all of u guys sebab sudi join my GA and support me..Peserta bertuah akan diumumkan pada 31 Desember 2011 oke..Jadi sabar untuk kurang dua hari saje lagi yea.. tQ...(^^,)

Note : nama yang tidak tersenarai disebabkan penghantaran penyertaan adalah selepas jam 12 tengah malam, 22 disember 2011..harap maaf.

Saturday, December 24, 2011

Redhalah Dengan Takdir Ilahi. Pasti Ada Sesuatu Yang Lebih Baik Menanti.

Assalamualaikum & Hye..

Hari ni Hana attend one case of gynecology..
Kesian ibu & ayah baby tu..
Mesti sedih amat sebab kehilangan cahaya mata
yang diharapkan dapat
mengindahkan lagi kehidupan mereka..
Hajat tak kesampaian sebab Allaah S.W.T lebih sayangkan
anak itu..

Janin tu lebih kurang sebesar jari hantu Hana..
Lebar lebih kurang 2 atau 3 inci macam tu lah kot...
Dah cukup sifat pun..
Ada tangan..ada jari..Ada kaki..cukup jari kaki..
Hiba menatap janin tu..
Mata tak lepas menatap setiap inci tubuh janin tu..
Nampak tulang rusuknya yang dah terbentuk cantik..
Matanya..Mulut & Hidung..
Sayangnya Allaah mengkehendaki dia pergi mengadap Ilahi 
sebelum sempat melihat dunia
&
Terpengearuh dengan anasir dunia yang buruk..

Tak apalah..Dia & abangnya akan tunggu 
kedua-dua orang tua mereka dipintu 
syurga kelak..
(ibunya pernah keguguran pada februari 2011 yang lalu)
Mereka akan membantu kedua-dua orang
tua mereka untuk ke syurga kelak.

Buat ibu bapa bayi tu..
Hana harap mereka tabah, redha & ikhlas menerima 
setiap suratan takdir Ilahi terhadap mereka..
Al-Fatihah buat bayi tersebut..

Thursday, December 22, 2011

End!!!

Assalamualaikum & Hye..

Tamat dah GA yang Hana anjurkan..
Hurmm...
A big thank Q to all blogger yang sudi join 
&
Support me..

Hana akan start check penyertaan korang hari ni..
So bila dah diteliti kan setiap penyertaan tu,
Dah detect sape yang betul-betul ikut syarat penyertaan
baru lah Hana akan buat pilihan peserta bertuah 
untuk dapat hadiah misteri tu..

So harap bersabar lah yea..
(^^,)

Tuesday, December 20, 2011

Another 2 Days!

Assalamualaikum & Hye...

Dah nak habis dah GA hana ni..
Sape nak join sila cepat yea..
And untuk pengetahuan korang,
Pengumum peserta bertuah tu akan dibuat sedikit lambat lah yea..

Kenapa lambat???
Sebab nak chek betol-betol la korang betul ikut syarat ke tidak..
Kalau tak ikut syarat camne nak bagi hadiah kan?
Karang dapat hadiah tapi tak ikut syarat 
mana aci kan?
Tak aci la orang lain ikut syarat tapi tak dapat..
Ko yang tak ikut satu hape pulak yang 
dapat kan ke tak aci..

So harap bersabar kalau korang nak penyertaan yang adil yea..
Jangan nak merungut Hana bagi hadiah lambat..
Jangan risau la..
Kot korang takut Hana tipu korang ke ape kan..

Hana tak tipu lah korang.
kalau Hana tipu apa yang Hana dapat kan?
Mesti korang pangkah Hana punya..
Mesti korang sebarkan kat blogger lain jangan pecaya Hana kan?
Lagi rugi ada la..

So korang jangan risau..
Pemgumuman lambat sikit okey..
Harap bersabar..

A big thank Q to all blogger yang join my 1st GA ni..

Tuesday, December 13, 2011

Shoutmix Box Free Dah Tak Ada???

Assalamualaikum & Hye...

Err..Hana tak tahu la Hana yang terlambat atau 
hal ni masih baru..
Sape tahu yang shoutmix box yang selama ni free (ada gak yang berbayar)
akan ditamatkan perkhidmatan free tu?
Hana cuba jugak nak wat shoutmix box yang baru,..
Tapi tak berjaya la..
Kat situ ada ' plan and pricing '...
That mean tak ada lagi shoutmix box yang free...

Waaaa.....Sedih ni..Hilang la semua chat yang ada selama ni..
Hurmm....Habis tu selain dapat chat kat shoutmix 
kat mana lagi kita nak borak2..
Line intenet kadang tak betol..So susah nak 
leave komen kat comment space tu..

Sapa ada cadangan camna nak buat..
Atau nak buat apa untuk chatbox baru ke apa2 la..
Sapa ada cadangan bagitau Hana yea..
tQ..



Saturday, December 10, 2011

PERHATIAN!!! KEPADA SEMUA PESERTA "HANA RADZI 1ST GA" !!!

Assalamualaikum & Hye

Perhatian yea kepada semua yang menyertai
Hana Radzi First Give Away...
Tolong ikut seperti yang Hana state kan dalam syarat 
penyertaan..
Hana akan check satu persatu yea kalau semua yang sertai 
tu ikut syarat baru dikira peserta yang sah yea..
Mementang Hana cakap Hana busy..
Korang buat halai balai je..
Tak mo la camtu yea..Tak adil la macam tu..

Hana nak GA ni satu yang adil..
Kalau kamu menang tanpa ikut syarat yang 
dah dinyatakan..
Itu kan kira tak adil..
Jangan main tipu yea..Ni amaran keras..
Hana akan check and then listkan sape yang betul-betul ikut 
syarat and sape yang tak ikut..
Then Hana akan state kan sape yang tak cukup syarat..

Bukan nak sombong ke apa kan..
Tapi kita nak GA ni adil untuk semua orang..
Baru la best kan..

Bukan susah nak letak banner Hana Radzi First Give Away tu 
kat side bar kan?
Nanti lepas sampai tarikh tutup boleh remove dah
daripada korang punye side bar..
Bukannya Hana nak suruh korang simpan kat side bar tu selamanya..

Sorry yea semua..
Bukan Hana nak demand..
Tapi bila dah diletakkan syarat penyertaan 
macam tu..
Kita ikutla yea..Bukan apa, nak memudahkan kita semua jugak..
Biar semua orang puas hati..
Kalau ada yang join tapi tak follow...Tak letak banner kat side bar...
Tak adil la kan bagi yang follow and letak banner kat side bar..

So Hana harap kerjasama daripada korang yang sertai yea..
Kerjasama anda amat dihargai..
Thank Q guys!!!

Mood : Tak puas hati

Thank Q (^^,)

Assalamualaikum & Hye

Wahhhh!!!
Tak sangka ramai jugak yang sudi sertai 
My 1st GA ni..
Thank Q sebab menyokong blogger baru macam Hana..

Lately Hana memang sangat sibuk..
Keje pagi petang..
Pergi gelap balik pun gelap..
Bila night syift pulak..
Pergi keje malam..Balik pulak dah siang..
Malam tak tido balik keje cover tido yang malam tadi
tak dapat tu..
Cover tido sampai setengah hari...
Bangun dah penat tak hilang lagi..Gamak penat lagi..
Sambung lagi tido..
Huhuhu..
Tak tersempat nak menjelajah ke blog-blog 
mereka yang dah sertai 
GA Hana ni..

Pape pun Hana akan cuba cari masa la..
Jangan risau yea..
Last but not least..Good Luck to all of u.. 
(^_^)


Thursday, December 8, 2011

~ Busy ~

Assalamualaikum & Hye

Perhatian kepada yang menyertai Hana Radzi First GA!!!!

Hana nak mohon maaf sebab belum sempat 
menerjah blog-blog anda yang telah sudi menyertai
my first GA..

Dek kerana kesibukan kerja pagi ke petang..
Petang ke malam..
Hana tak sempat nak la nak berblogwalking ni..
Nak sempat la nak check entri peserta semua..

Jadi harap maaf la ya..
Bila Hana sempat nanti Hana blogwalking ke blog peserta yea..
Then kalau tak sempat jugak,
Hana terus buat pemilihan peserta je la bila sampai tarikh tutupnya
yea...

Penat!!!!!!!!!!

Assalamualaikum & Hye

Penatnya rasa...
Penat yang amat..
Sakit kepala yang tak terhingga...

Busy betul keje petang tadi..
New case & banyak la keje yang required...
Yang perlu disudahkan..
Hantar ke OT..
Amik dari ICU..
Pergh..Memang rasa seolah-olah tak bernyawa lah..

Ni dah berdenyut-denyut rasa kepala ni...
Esok kena locum evening..
Keje night syift..
Nasib baik la Mr. Husband tak ada kat rumah..
Kalau tidak tak senang duduk jugak la..

Esok apa la pulak cabarannya..

Saturday, December 3, 2011

Layan Korean Movie

Assalamualaikum & Hye..

Weeiiiii...Tengah layan cerita korea nieh...
Mesti korang cakap..
" eleh..tak heran pun la hana oi..."
Ye la korang memang la tak heran kan..
Hana heran la sebab baru nak nengok cerita yang 
dah basi tu..

Sibuk la..Mana la sempat nak tengok sebelum ni..
Sekarang pun tengok curi-curi..
Patutnyer ni time Hanna sleep tau..
Maklum le baru balik keje..
Night syift la semalam..

Demi korean drama..
Sanggup bersengkang mata..
Sedangkan malam ni keje malam lagi..
Huhuhuhu....

Layan citer Boy Over Flower nieh..
*orang dah lama tengok..haku baru nak tengok*

Thursday, December 1, 2011

Huh!Penat Seh!!!

Assalamualaikum & Hye...

Penat la..Sakit bahu Hana ni...
Eh..Nak charge Hot Pillow jap..
Nak buat hot compress kat bahu yang lenguh & sakit nieh..
Jap yea...

(Seminit kemudian)

Hehehe...Oke kita tunggu 8minit then ready to use...
(^^,)
Hurmm...Lenguh bahu ni sebab asyik menaip jer 
dari petang tadi ni..
Bukan menaip apa..Dok sibuk update blogshop 
FB page untuk Lens Gallery tu...

Lama betul tinggal my Lens Gallery tu..
Maklum lah agak busy dengan fulltime job...
Hari ni Day Off tu yang berkesempatan tu..
Hari ni agak lapang..So update la my online lens shop tu...

Asyik sibuk dengan business Hot Pillow..
Terlupa nak update Lens Gallery..
Mula nak cari customers untuk Lens Gallery pulak ni..

Mari-mari kawan-kawan sekalian..
Yang mana suka pakai lens tu..
Jom jengah Lens Gallery yea..Tengok-tengok..
Usya-usya..
Kalau berkenan boleh bagitau via e-mel yang diberikan yea...

Happy Shopping Oke!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...