ads by nuffnang

Jom Join Them


Note for Visitor.

Welcome to my page! Thank Q for followed my blog. I will visit your blog after you left your link in comment form or via mister linky. Please klik the ads also (^_^). Feel free? Do visit my blog again. I will try to included a tips and info as much as i could. I'm sorry if any of my entry are mostly about my life, my story. Hope readers were enjoy reading my entry in my blog. Thank Q so much for being here!

Thursday, March 31, 2011

Keindahan Alam Ciptaan Ilahi

Assalamualaikum & Hye...

Bila bercakap tentang keindahan alam ni,
Tempat apa yang u'ouls paling suka?

Pantai?
Waterfall?
Sawah padi?
Sungai?
Tasik?

Atau tempat apa lagi yang u'ouls rasa best
Menarik lah pada pandangan u'ouls?

Jom kongsi dengan Hanna...

Ni antara pict. yang Hanna suka tentang pemandangan
alam semula jadi yang indah
&
menenangkan...

Jom layan...










Korang camner...Share jom...

Rezeki Dia...Rezeki Hanna Bila?-Congratz Yaya!-

Assalamualaikum & Hye...

Hurmm...Hari ni Hanna dapat tahu lagi
sorang kawan Hanna dah dapat 
jawat jawatan SRN
*state registered nurse*

Dapat pulak dekat dengan rumah jer...
Ada la kurang satu jam 
perjalanan kot dari rumah ke hospital 
tempat kerja dia tu...
Yaya...Sorry ea kalau tak betol..
Huhuhu...

Bestnyer dia kan...
Rezeki dia dah sampai....
Rezeki Hanna tah bila pulak kan...
Lambat dapat kerja,
Lambat la nak boleh plan untuk pregnant tu...

Huhuhu...
Dugaan....Terima sajalah sengan redha...
Rezeki tu ada cuma tak tahu bila & di mana....
Rezeki tu ada cuma cepat & lambat jer..
Kan...Kan..Kan..
*baik u'ouls say 'yes'...kalau tak Hanna smash kang...hehehe*

Tu lah hidup kita kan...
Ada pasang surutnyer...
Eh...
Tetiba lak pasang surut pe cer...
Tak der la...
Hanna nak said 
'CONGRATULATION' 
to my friend ni...

Nama dia Nadia Fateen...

Ni la Nadia Fateen...Cantik orangnyer...
Congratz yeap my friend..
Prays for me too...

Kawen...Kawen...& Kawen...

Assalamualaikum & Hye...

Hahhh! 
Sape yang nak kawen ni?
Sape  yang kawen ni?

Hanna nak kawen lagi???
Ceittt!!!

Apa lah...Mana ada...
Kalau nak bersanding sekali lagi mau la chek...
Hehehe...
Syok ooo...jadi raja sehari...

Yang paling best tu....
Hari tu kita akan jadi orang paling cantik
*kononnyer*
Sebab udah dimekap dengan setebalnyer 
oleh mak @ pak andam....

Haa....Tu yang best tu....
Walaupun sebelum tu muka ni jerawat merata tempat...
Tapi pada hari jadi raja sehari tu....
Fuhhhh.......
Paling lawa ah antara yang terlawa....
Kan...Kan...Kan....???
(baik u'ouls cakap 'ye'...kalau tak Hanna tembak nanti...hehehe....)

Bila nengok jer pict. kawen member-member...
Tetiba datang rasa excited nak pakai baju 
pengantin lawa-lawa gak....

Hehehe...
Gila ka apa....
Tak kesah la kan gila ka apa....
Kalau diberi peluang untuk pakai baju pengantin lelawa
&
snap pict. bebanyak dengan pelbagai pose....
Bersama My Mr. Hubby....
Tak kan ku tolak....
Hohoho...

Tapi sape nak bagi kan?
Pengantin dah basi...
Orang nak pengantin baru....
Haish....Terkenang pulak masa kawen dulu....
Masa akad nikah...
Masa sword barrel....
Masa dok bersanding...
Masa dok pose begambo bagai.....

Huuuuuuuuuu......
Memang best r....Tapi tu la kan....Sekali seumur hidup jer....

Jom layan pict. kawen 2 of my friends..
Yang diorang ni kawen dalam tahun ni jugak la....

Klik Pict. utk zO0m
 (27/03/11)

Klik pict. utk z0Om
(19/02/11)

111

Assalamualaikum & Hye..

Follower yang ke-111...

Macam tak caya ja...Follower dah seratus lebih...
Dulu bukan maen susah nak dapat followers..
Tak pe la..
Asalkan blogger yang singgah kat blog Hanna
ni baca entri-entri Hanna...
&
leave a comment...

Bukan senang nak orang ikut kita..
Hurmm...
Malas nak bebel panjang lebaw...
Macam biasa la...

Big thank Q for all of my followers oke...
(^_^)

Oh No! Sekali Lagi....

Assalamualaikum & Hye...

Erghhhh....Apa hal la pula nieh....
Pepagi lagi dah ngantuk nieh..

Adoii....Nak kata tido lewat....
Awal jer tido semalam....
Nak kata bangun awal...
Idak le jugak...

Macam-macam hal lah....
Ermmm....
Rasanya....Semalam kot....
Ramai jer yang bertanya..
Bila nak berisi...Huhuhu........

Pe lah diorang nieh.....
Relax ar sis. ....
Baru kawen jer pun....
Mau honeymadu dulu....Alah...
Kalau Allah nak bagi rezeki..
Ada la nanti tu...

Lagipun Hanna belum dapat keje gi pun...
Nanti la Hanna dah dapat keje...
Boley la kot nak plan untuk 
pregnant tu...

Diorang tu bukan apa....
Udah tak sabaq nak anak buah...
Hehehe...

Alah...Anak buah kekawan lain kan
dah bagi kat korang...
Maen ler puas-puas dengan anak-anak buah 
yang lain tu....
Nanti sampai turn Hanna,
Hanna kasi announce ler oke.....

Wait jer....Hhuhu....
Then doakan sekali bagi Hanna cepat-cepat dapat keje...
Oke....?

Comey nyer dak nieh...baby newborn...

Poco-poco Di HARAM kan???

Assalamualaikum & Hye...

Hanna tau mesti ramai yang dah tau 
pasal ni kan???

Kalau nak tau boleh klik SINI

May be Hanna jer yang terlambat...
Oke,
Actually...Hanna tak lah minat sangat 
&
Tak lah pandai sangat menari poco-poco nieh...

Yang Hanna risau nieh...
Camner dengan akak-akak senior kat BAKAT tu...
Diorang suka sangat pasal menari
poco-poco nieh...

Agaknyer diorang tahu tak pasal pengharaman 
tarian ni erk???
Kalau lah diorang belum tau...
Camner Hanna nak kasi tau diorang yeap???

Masa majlis malam jasamu di kenang
Meraikan ahli baru BAKAT tu...
Kapt. Natasya tu ada la citer...
Masa dia training dulu,
wajib belajar menari poco-poco tu....

Dah tu sekarang macam mana agaknyer yea...
Hanna amatlah berharap akak senior 
BAKAT tudah baca 
dah tau pasal pengharaman tarian 
poco-poco nieh...

Wednesday, March 30, 2011

Big thank Q!!!

Assalamualaikum & Hye...

Hanna nak say thank Q to diorang yang 
sudi bagi pendapat & nasihat sedikit sebanyak 
tentang biz online nieh...

Thank Q for these 2 blogger...
coz sudi bagi pendangan diorang tentang entry Hanna
pasal nak biz online tu...

thank Q to,

a big thank Q for both of u okey...

& i would like to say thanks too for

for her tips in online biz...

Hanna still perlukan pendapat & nasihat daripada
bloggers-bloggers sekalian...

Nasihat & Pandangan Anda Amatlah Dihargai.... 

Tuesday, March 29, 2011

Mine iS Mine!

Assalamualaikum & Hye...

Haa..Hari ni Hanna ada nak tunjuk something...
Hehehe...

Jom tengok apa bendanya...
.
.
.
.
.
Jeng.....Jeng...Jeng....
.
.
.
.
.
.
Taraaaaa....
Eh...Mana pulak benda nieh.....
Tadi ada....Meh cari ke mana perginya benda nieh...
.
.
.
.
.
.

Haaaaa....Nampak tak....Nampak tak.....
Hehehehe....

Tu la yang Hanna nak tunjukkan tadi...
Menerai 'mata' baru....

Dah lama tak pakai c.lens...
Ni baru start pakai balik.

Mula2 memang rasa tak selesa la..
Macam tak best jer...
Nasib baik sebulan punya..Kalau 3 bulan rugi la chek........

So far ok la..May be rasa tak selesa masa mula pakai je kot...

Monday, March 28, 2011

Nak Biz Lah?Boley?

Assalamualaikum & Hye...

Hye...Tetiba rasa nak buat biz lak...
Apa pendapat u'ouls?

Sesuai tak Hanna nak buat biz pulak?
Ermm...

Korang rasa biz online nieh camner?
Oke tak ek?

Ada sesapa yang sudi hulurkan opinion tak?

I need your opinion about 
-online biz-
-what product are suitable or most need by shoppers-
-how to start-

& so on lah about online biz nieh...

Tolong yeap...
Sangat-sangat perlukan bantuan u'ouls nieh....



(ihsan google)

Comey Tak???

Assalamualaikum & Hye...

Hanna ada barang baru...
Comey tak???

Hehehe...

Hanna suka brooch comey nieh...


Ni baru jugak...




Contact Lens...
Dah lama Hanna tak pakai contact lens...
Ni model laen...
Yang Hanna selalu pakai tu lebih kurang macam 
kat dearshoppe...

Best pakai yang tu...
Sebab rasa selesa & kekadang rasa macam
tak pakai lens pun...

Yang baru ni tak tau la camna kan...
Sebab first time nak pakai...
Dah beli baru perasan...
It is for montly use only...

Yang Hanna pakai dulu tu untuk 3 month...
hurmm...tak per la...
Pakai jer la dulu...Lagipun untuk sebulan jer...
Kalau tak selesa pun
tak la rugi kan....

Sunday, March 27, 2011

Oh No!!!!!!!

Assalamualaikum & Hye..

Yuuhuuuu...Hanna dah kembali berblog...
Hehehe..Bercuti dari berblog selama
4 hari....................................Jer...
Hehehe...

Hanna balik kampung...Tu yang tak blogging tu..
Hurmm...

Haa...Ni nak citer hot nieh...
Tu dia...Konon hot sangat la tu...
Mari dekat mari rapat...
Dengar ini cerita.....

Cenggini citernyer...

Bangun pagi tadi dok bermalasan la di katil...
Tetiba Mr. Hubby cakap,
Dia mimpi 'sorang lagi'...
katanya......
Waa...tekezut chek...
Ingatkan mimpi kawen lagi satu...
Mau chek nak hangin satu badan nieh...

Rupanya....
Mr. Hubby mimpi...
Ada baby kat dalam nieh...(perut la tu)

Aduyai.....
Hari tu anaknya...Hari ni abahnya pulak...
Sebut pasal baby / anak...
Uwaaa........

Camner nieh....???
Hurmm...Bila agaknya boleh plan untuk baby yea...
Tapi rasanya kalau boleh planning untuk
baby pun...
May be dalam hujung tahun ni la kot..

Nak honeymoon lagi nieh..
Huhuhu...
InsyaALLAH...
Kalau ada rezeki, Allah nak bagi...
Kami terima ja...

Mudah-mudahan anak tu bawa rezeki lagi
untuk kami...

Kawan-kawan yang Hanna sayangi...
Tolong doakan Hanna cepat dapat keje yea....
tQ... (^_^)

Tuesday, March 22, 2011

Jatuh Bangunnya Seorang Lelaki...

Assalamualaikum & Hye...

Hurmm...Sape yang setuju dengan Hanna?
Setuju apa benda pulak nieh?
Angin tak da, ribut tak da tetiba 
nak tanya orang setuju ke tidak?

Huhuhu...

Cenggini haa....

Sape yang setuju dengan pendapat Hanna
tentang jatuh bangunnya seorang 
lelaki adalah kerana 3 Ta?

3 Ta la pulak dah....Amenda la pulak tu...?

Hanna rasa ramai yang tau kot...

Oke,
Kalau yang tak tau tu...

3 Ta stand for 
1. Takhta
2. Wanita
3. Harta..

Haaa....Sekarang camner?
Sape setuju dengan pendapat Hanna?

Kerana takhta, wanita & harta ini lah
yang menentukan jatuh bangunnya 
seorang insan bernama lelaki itu...

Kerana 3 Ta ini mereka berjaya,
&
Kerana 3 Ta ini lah jugak menyebabkan mereka hancur
Gagal!

Pada yang terlalu taksub mengejar 3 Ta ni,
& tak hirau kan baik & buruknya
tiap tindakan yang dilakukan,
Mesti akan berjaya....
menemui kehancuran..........

Mungkin diorang akan berjaya,
Tapi hanya seketika.
Jadi jangan bermegahlah.
Bila semua tembelang dah pecah,
Sila mengaku kalah.

Hurmmmm....

Tapi yang PALING PENTING....

Dibelakang seorang lelaki itu,
Adanya seorang WANITA yang memberikan
dorongan & semangat
Agar mereka terus berusaha & berjaya....

*pastikan buat perkara yang +ve la untuk berjaya :)


Lelaki ini...........Milikku.......huhuhu
i'll always give u a support my dear...

Monday, March 21, 2011

Makan Free Lagi!!!

Assalamualaikum & Hye...

Waaahhhh....!!!!
Makan free pulak kami semalam...
BAKAT buat majlis meraikan ahli BAKAT 
yang pengantin baru 
&
Ahli BAKAT yang ikut suami bertukar keluar.

Makanan boleh tahan la..
Yang geram tu, 
Hanna dok teringin kan ayam bbq tu..
Kalau kat rumah tu
dah ratah habis-habisan...
Disebabkan jaga tatasusila & kesopanan,
Maka tak habis la ayam tu..
Huhuhu...

Tetiba baru perasan ramai guest 
perempuan yang pakai baju
purple...
Including me...
Huhuhu...
Macam berjanji lak kan...
Tapi tu semua kebetulan...

Tapi yang amat-amat Hanna jelez tu,
Bila kakak-kakak tu bergambau sakan
dengan geng-geng diorang..

Hulamak...
Tak tahan la...Tapi terpaksa la control..
Teringin nak masuk column...Tapi chek malu...
Huhuhu...
Diorang kan senior...Chek ni junior...
Tak biasa lagi...

Ni ada la few piccha yang Hanna sempat snap..
Jom layan.....

(sebelum gi majlis)

(it's me :) )

(sesi fotografi untuk yang diraikan)

(ni lah antara yang diraikan)

(we are H & W :) )

(Antara pengantin baru yang dirai-tinggal Hanna dgn Hubby
& that women yang dok sebelah Hanna tu
Yang lain dah balik...)

Ni jer yang dapat snap...Huhuhu..

Saturday, March 19, 2011

Makan Sampai Boncit!

Assalamualaikum & Hye...

Huuu....Semalam boss my hubby belanje kitorang..
Banyak betol diorang order makanan...
Makan memang best la..
Sampai kenyang tak larat nak bangun la..

Sambil nengok program Raja Lawak kat tv di kedai tu...
Masa makan-makan ni..Yang gi sekali...
Kak Im dengan family,
Kak Su dengan family,
My Hubby & i,
Kak Izan dengan family...

Suami Kak Izan tu la boss to my hubby 
& 2 orang lagi tu..

Okeylah, jom layan piccha lak...

(sebelah my hubby tu la boss diorang-baju itam ada no.3 di lengan baju)

(sini woman side-baju purple beside me tu lah wife boss diorang)

(Hanna minum apple juice pulak kali ni)

(sana man side)

(ni alia, tak nak duduk..nak turun jalan-jalan)

(kami makan sume ni la
ada lagi 3 jenis yang sampai lepas kami dah start makan.
so tak der la gambo nyer)

Friday, March 18, 2011

Dapat Invitation!!!

Asaalamualaikum & Hye...

Masa Hubby balik keje tadi...
Dia cakap,
" Malam ni makan-makan dengan boss yang semalam tu.
Wife dia pun ada jugak,"
& Lagi,
" Kak Im tu pun gi jugak dengan family dia dia malam nanti,"

Hurmmm...Mean....
Malam ni tak balik Tumpat ke...???

Hubby pun berkata-kata lagi...

" Ahad ni ada perjumpaan dengan wife-wife staff 
(yang baru kawen) "
Sambil hulur sekeping kertas putih bertulis 
pada Hanna..

(janggal rasa bila orang panggil 'puan')

(huhu...Jemputan dari BAKAT rupanyer)

(program malam tu nanti)

Yang karaoke tu yang tak tahannyer...
Manalah Hanna penah buat concert...
Selalu dalam hati jer...
Aduss...

(boleh klik kat piccha untuk tumbesaran~kalau rasa tak jelas...hehehe...)


Tahu Tak???

Assalamualaikum & Hye...

Hurmm...Ada sesapa yang tau tak,
Kat mana nak download citer
Doc. Heli?

And ada sesapa yang boleh 
tolong bagitau tak,
software ape untuk download citer?

Need your help....

Thursday, March 17, 2011

BEN ASHAARI : LELAKI vs PEREMPUAN KERANA FIZIKAL

Assalamualaikum & Hye...

Waaa....Ada segmen lagi dari Ben Ashaari.
Dah lama tak join segmen Ben Ashaari.
Rasa nak join la...

Jom join reramai...


Ada soalan kene jawab lak...

1.Anda pernah jatuh cinta ? Apakah yang membuatkan anda jatuh cinta ? Kerana fizikal atau
keperibadiannya ?
>>yea.Kerana keperibadiannya.

2.Apakah anda jenis mengutamakan fizikal dalam memilih pasangan hidup ? Kenapa ?
>>camner nak jawab soalan ni yea...hurmm...tengok jugak la fizikal tu.

3.Bahagian fizikal manakah yang membuatkan anda tertarik ? Kenapa ?
>>hurmm...tak de bahagian yang khusus.. :))

4.Pendapat anda jika pasangan yang dah berkahwin mengatakan 'berisi tandanya bahagia' .. Apakah anda setuju ?
>>tak semestinye.kekadang jer kot.

5.Setujukah , lelaki kacak biasa kaki perempuan dan perempuan cantik pula materialistik ? Jelaskan pilihan jawapan anda ..
>>tak setuju sangat.kadang yea.kadang tak jugak.may be kebanyakkan kot.tak semua.

6.Beri contoh LELAKI IDAMAN ( bagi perempuan ) dan PEREMPUAN IDAMAN ( bagi lelaki ) ... Sila jelaskan pilihan anda .. kenapa anda pilih 'si dia '  ..
>>LELAKI IDAMAN yang penyanyang,pandai memujuk :)), romantis, b'tanggungjawab, memahami. kekadang kita tak dapat nak jelaskan kenapa kita memilih dia.mungkin kerana sayang & cinta..

7.Apakah anda berpuashati dengan fizikal pasangan anda sekarang ?
>>yea.

8.Apakah anda berpuashati dengan fizikal anda sendiri ?
>>tidak.

9.Perlukah seseorang wanita / lelaki itu menjaga tubuh badan kerana kehendak pasangannya ?
>>Perlu selagi mampu.

10.Zaman sekarang ini , terlalu banyak produk menguruskan badan ... Apakah anda rasa ianya benar benar mujarab ? Ada bukti ? 
>>Hurmm...entahlah... :))

Bila Cerita Pasal Follow....

Assalamualaikum & Hye...

Pagi ni teringat nak buat entry pasal Follow-Mem'follow'...
Err....ade ke istilah tu...
Isk...isk...isk....rosak bahasa..
Huhuhu...

Okeylah,U'ouls pun mesti faham kan,
Apa yang Hanna cuba nak sampaikan...
Hurmm...Semalam Hanna BW kat blog Ben Ashaari..
Boleh dikatakan Blogger Otai kita la kan..

Kalau nak tau citer boleh gi tengok kat blog dia...

Dia ada cerita bab follow nieh...
Hanna pun setuju la dengan dia...
Yea la dulu-dulu masa mula-mula menapak 
dalam industri blogging nieh...

*aiseh,ayat macam artis lak....huhu*

Okey,back to our story....

Hanna pun jelez bila tengok blog orang lain ramai
amat followers diorang.
Hanna pun tengok ada blogger selalu guna 
ayat 'i dah follow u,follow i balik tau'
kat chatbox / comment...

Hanna pun terikut-ikut la style tu..
Maklum la kita kan budak baru dalam dunia
blog nieh...

Dah lama-lama tu...
Bila asyik berblogging, keluar masuk blog orang lain,
Hanna pun terfikir sesuatu bila terbaca entry 
dari blog diorang 
yang berkisarkan bab follow nieh...

Hanna pun stop kejar followers...
Hanna baca tips-tips macam mana nak tarik 
blogger supaya follow kita dengan rela hati.
& jugak macam mana nak hasilkan entry menarik
perhatian blogger untuk baca entry di 
blog kita...

Dari masa ke masa,
Hanna belajar sume tu....
Sampailah followers Hanna dah 101 sekarang...
Bangga la jugak,
Tapi apalah sangat nak dibandingkan dengan 
blogger lain yang dah beratus-ratus,beribu-ribu,berbelas ribu....

Hanna dah tak kisah sekarang,
Asalkan ada blogger yang sudi singgah & baca entry Hanna.
Kepada followers Hanna,
Hanna sangat berterima kasih sebab sudi follow Hanna.
Tapi jangan follow ajer.
Datang la baca entry selalu.

Okey,
Bila bercakap bab follow ni...
Biarlah orang follow kita dengan rela hati,
bukan sebab paksaan kita.
Nak orang follow kita,
belajarlah tips-tips daripada yang pakar..

Ben Ashaari pun banyak bagi tips..
Tanya jer dia,
Mesti dia akan jawab.
Selalunyer dia jawab dalam bentuk entry.

Haaa....Belajar ngan otai kita...Hehehe

Okey...ChauShinChi.....

Wassalam...

Wednesday, March 16, 2011

Award!!!.....Lagi....

Assalamualaikum & Hye...

Hurmm...Alhamdulillah...
Followers dah 100 orang...
Rasa amat bersyukur...

Ada jugak yang sudi follow..
Tapi jangan la follow saje...
Selalu la datang baca entry-entry Hanna yea..
Kat mana yang ada salah silap tu..
Tegurlah..

Ermm...Petang yang aman harmoni nieh...
Hanna nak kasi AWARD lah kat
Followers Hanna yang ke-100...

Jom tengok siapa yang kena...

Jeng...Jeng..Jeng...

Alamak...
Sabarlah u'ouls ni...

Haa.....Ini dia tuan tanah yang dapat 
AWARD daripada Hanna.....



Ni untuk kamu yea...

tQvM!!!

Waaaaa...

Assalamualaikum & Hye...

Ish....Terbangga kejap...
Bila tengok ni..


Hurmm...Dari maxico... 
^_^

Hehehe...Tu jer... :)

Yang unknown tu pulak,
Tak tahu lah dari mana.....

Hurmm...Tak Banyak Pun...

Assalamualaikum & Hye..

Hurmm...Tadi jejalan kat salah sebuah blog nieh..
Katanyer dia punyer analitik
nuffnang tu untuk 15 march tak der...

Hanna pun cepat-cepat la
'pergi' check kat Hanna punyer akaun...
Ada jer...


Conclusionnyer...
Tak der la ramai pun yang datang
ziarah blog Hanna ni..

Tapi tak pe..
Bersyukur jugak sebabnyer 
Ada jugak yang sudi jenguk & baca entry
kat blog Hanna.

tQvM lah ye,
pada yang sudi menyinggahkan diri 
jenguk-jenguk kat blog nie...
(^_^)

Tuesday, March 15, 2011

BMW 3Series!!!

Assalamualaikum & Hye...

Mak oii....Tajuk macam menang 
Kereta tu jer...
macam gempak sangat...

Hehehe....

Alamak..
Camner nieh...
Nak balik kampung....
Tolonglah....

My Paksu ni nak bawak balik BMW 3series tu 
Khamis nieh...
Adush...
Jelez ambe...

Selalunyer asal paksu bawak balik kereta baru jer
mesti aku dapat merasa jejak kaki
naik jadi penumpang kereta-kereta baru dia..
Ala.....
Nak balik......................................

(pinjam ngan google)

Macam ni la kot rupa kereta tu...Huhuhu

Nak Tips Keluarga Bahagia???

Assalamualaikum & Hye..

Ermm..Sape lah yang tak nak 
Family yang bahagia,
Harmoni kan?

Sume orang idamkan family 
yang bahagia...

Hanna pun mestilah nak punyai
Family yang bahagia,
aman harmoni...

Hurmm...

4 Perkara PENTING yang 
Mesti diketahui & diamalkan...

1. Suami soleh, isteri solehah
2. Keselesaan (rumah yang selesa)
3. Jiran yang baik
4. Kenderaan

Menurut mereka yang arif bab-bab gini...
Masalah penceraian dalam kalangan
pasangan suami isteri ni kebanyakkannya 
disebabkan oleh masalah 
KEWANGAN...

Hurmm...Fikir-fikirkanlah....

(pinjam ngan google)

Next Edition ^_^

Assalamualaikum & Hye...

Hehe...
Dah siap sulaman tangan untuk 
next edition...

Ha-e-lah....
Bunyinyer macam best...
Ala-ala barang jualan lak kan...
Hehehe...

Yea la...
Senang hati nie...
Sebab berjaya la jugak baiki 
yang mana senget-benget tu..
Pastu bagi nampak lagi sweet kan..

*perasan sudah...huhu*

Okey la,
Hanna kan budak baru belajar...
Tak kan terus boleh hasilkan yang perfect..

I'll learn more...
Untuk hasilkan yang lebih cantik 
pada masa akan datang..

So,
Kalau rasa nak buat bunga sulam tangan
kat baju sendiri,
Dah tak payah nak upah orang..
(^_^)

Susah jugak nak hasilkan tiap satu 
bunga nieh...
Kena focus & teliti betul-betul..
Baru nak jadi..



Friday, March 11, 2011

Hasil-hasil Seterusnya....

Assalamualaikum & Hye...

Semalam pulak Hanna berjaya hasilkan
dua tiga corak lagi sulaman tangan.
May be disebabkan ada hanya 
3 warna benang,
Hanna cuma dapat hasilkan macam tu.

Hurmm...Weekend nieh Hanna nak
ajak Hubby gi Pasar MPKB cari 
benang banyak-banyak 
lagi warna benang yang best-best.

Ni antara yang dah Hanna hasilkan...





Ni lah antaranya yang dah terhasil.
Menyesal rasanya lambat belajar.
Kalau belajar dari bulan Januari dulu,
mesti dah dapat hasilkan banyak corak.

Thursday, March 10, 2011

Sulaman Tangan ^_^

Assalamualaikum & Hye...

Hanna dah berjaya hasilkan bunga sulaman tangan..
Memula rasa cam susah sangat nak buat..
Buat asyik tak jadi jer...

Dengan kesungguhan nak belajar,
Akhirnye...
Berjaya gak siapkan.
Walaupun simple,
Okey la kan dari tak jadi langsung.

Saya budak baru belajar.
Hanna nak cuba hasilkan yang lebih cantik,
Macam yang dijual di kedai tu.

Ni lah hasil sulaman tangan 
yang Hanna baru siapkan tu.. (^_^)

Wednesday, March 9, 2011

Oh No!

Assalamualaikum & Hye...

Nak tahu kenapa tajuk entry macam tu?
Sebabnyer bangun pagi tadi,
nengok si Hafidz dah bangun.
Siap cakap pulak,
" Mama kijo "
(loghat kelantan)
Sambil ulang-ulang beberapa kali.

Eh, masa bila la pulak mama dia nieh keje?
Memacam hal budak nieh.

Bancuh milo & minum kat depan tv atas kerusi...
Tah iklan ape tah kat tv...

Tetiba si Hafidz berkata-kata lagi...

" baby "

(beberapa kali)

Nenek nyer pun cakap...
" mintak dengan mama la,"

Oh No!!!

Dia mintak adik!

Hurmm...Amboi......
Bukan maen ko yea nak....
Pandai nak mintak baby pulak yea....

Sabau le dulu...
Nanti mama keje dulu yea nak...
Nanti dah keje tetap,
Baru mama boleh kasi baby untuk kamu...

Sabau yea....

(ni abang Hafidz)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...