ads by nuffnang

Jom Join Them


Note for Visitor.

Welcome to my page! Thank Q for followed my blog. I will visit your blog after you left your link in comment form or via mister linky. Please klik the ads also (^_^). Feel free? Do visit my blog again. I will try to included a tips and info as much as i could. I'm sorry if any of my entry are mostly about my life, my story. Hope readers were enjoy reading my entry in my blog. Thank Q so much for being here!

Thursday, May 17, 2012

Nak Menangis Tengok Orang Nak Bersalin

Assalamualaikum & Hye

Pagi tadi masa tengah buat round nak ambik vital sign,
Tiba-tiba datang my team leader cakap,

'Su, boleh tak pergi Ar-Rahmah kejap, sister suruh pergi,'
' Pergi Ar-Rahmah, kenapa?'
'Entahlah, sister suruh. Pergi je lah kejap,'

Bergegas Hana ke wad yang disebutkan. Rupanya staff diorang tengah busy & perlukan bantuan seorang lagi staff. Hana dah la tak tau nak buat apa kat wad bersalin tu. Tanya la yang ada di luar tu, apa nak buat ni... Dia cakap pergi tolong bilik 3. Masuk bilik 3. Kakak tu cakap, sini tak ada apa. Pergi bilik sebelah ni.

Pergi pulak bilik 4 bersebelahan bilik 3. Masuk, masuk tengok ada ibu tengah meneran nak bersalin. Doctor pun ada. Tengah tunggu baby keluar. Macam tak percaya doktor sebut nama i....Biasanya doktor-doktor ni susah nak ingat nama nurse dia. Doktor panggil, 'su, tolong ambik tu dekat atas meja tu,' Hana pun tanya sorang staff yang yang ada situ nak ambik apa, kat mana.

Lepas tu doktor & dua orang staff lagi bantu & bagi semangat  kat pesakit yang nak bersalin tu. Tetiba rasa sebak & macam nak menangis tengok orang nak bersalin. Terkenang mak yang telah bertarung nyawa untuk melahirkan Hana dulu. Betapa seksanya ibu nak lahirkan kita ke dunia yang penuh cabaran ni. Kita pulak sesenang saja derhaka kat ibu ye? Memang patut syurga si anak di bawah tapak kaki ibunya. Jadi...Kita kenalah hormati & kenang jasa ibu kita. Jasa & pengorbanan mereka sangatlah besar & tak terbalas okey.

Hargai mereka selagi mereka masih bernyawa. Jangan pulak menyesal bila mereka dan tak ada. 

video

1 comment:

  1. Anak dah tiga sebelum ni..lagi 5 minggu je nak bersalin utk ank yg ke 4..berdebor2 juga ni..huhu

    jemput join ga akak
    http://www.akmarwati.com/2012/05/ga-dari-akmarwaticom.html

    ReplyDelete

Assalamualaikum...Sebarang komen, pendapat, nasihat yang membangun amat digalakkan. Elakkan meninggalkan komen dengan bahasa yang kesat..thank Q (^_^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...